Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Uģis Prauliņš ar LU kamerkori Vagonu Zālē ieskandinās pavasari

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 21. martā, Vagonu Zālē notiks pavasara iedziedāšanas koncerts kopā ar Uģi Prauliņu un Latvijas Universitātes kamerkori “DeCoro”.

Uģis Prauliņš ir viens no daudzveidīgākajiem komponistiem, kura interešu loks ir nebeidzami plašs, aptverot folka, roka un popa mūzikas virzienus, turklāt pārzinot arī akadēmiskās mūzikas stilus un vienlīdz labi jūtoties visu laiku mūzikā.

Prauliņš spēj iedvesmot un pulcināt ap sevi domubiedrus, un ceturtdienas vakarā tie būs kamerkora “Decoro” dziedātāji, lai kopīgi radītu emocionāli piesātinātu un mirklīgu pavasara stāstu no seniem laikiem līdz mūsdienām, no tradicionāla pavasara līdz abstraktām pavasara apcerēm.

Latvijas Universitātes kamerkori “Decoro” vada diriģenti Pēteris un Kristiāna Vaickovski, kormeistari Jānis Kurševs un Elijs Rudovics. Kora dalībnieki ir Latvijas Universitātes un citu augstskolu studenti un absolventi. “Decoro” par savu darbības misiju uzskata ne tikai piedalīties Dziesmu svētku tradīcijas uzturēšanā un/vai kuplināt studentu svētkus, bet arī veidot oriģinālas koncertprogrammas, sadarbojoties ar profesionāliem māksliniekiem - tādiem kā, piemēram, komponistiem Uģi Prauliņu, Jēkabu Nīmani un Matīsu Čudaru, režisoru Vari Piņķi, pianistiem Ilzi Dzērvi, Ievu Dzērvi, Uģi Krišjāni, Ati Andersonu un citiem.