Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Ozols kopā ar hiphopa komūnu izdod satriecošu videoklipu

© Publicitātes foto

Ozols izdevis videoversiju sava pēdējā albuma “1979” staumētākajai dziesmai “8 pa 8”, kurā astoņi repa mākslinieki piedalījušies katrs ar astoņām rindām.

Dziesmas “8 pa 8” videoklipa veidotājs ir vizuālais mākslinieks 91kultures, bet katrs no astoņiem izpildītājiem filmēts savā lokācijā Rīgā. Dziesmā piedalās reperi Ozols, Marko, rolands če, Prusax, Hotte, ansis, xantikvariāts un Steps. Šī ir pirmā reize, kad Ozols savā albumā iekļāvis tā saucamā saifera formāta dziesmu. Saifera būtība ir vairāku reperu neformāla sanākšana vienkopus un savu tekstu izpildīšana, padodot mikrofonu tālāk. Hiphopa pirmsākumos tieši saifers bija veids, kā repa izpildītāji sevi pieteica un apliecināja prasmes.

“Dziesmā piedalās mākslinieki, kas ir man apkārt esošajā pietuvināto cilvēku lokā, ar kuriem ir ilgtermiņa attiecības arī ārpus šī saifera. Man patīk un stilistiski saista viņu muzikālais formāts. Dziesmā diezgan uzskatāmi var just šo astoņu izpildītāju attieksmi un tekstu svaru,” stāsta Ozols.

“8 pa 8” kopš izdošanas brīža 2023. gada 1. decembrī ir kļuvusi par straumētāko Ozola jaunākā albuma “1979” dziesmu. “Interesanti, ka šī dziesma ir pavisam nekomerciāla rakstura, un tomēr ieguvusi vislielāko popularitāti straumēšanas servisos,” prāto Ozols.

Dziesmas mūzikas autors ir Helmuts Šteins (Katapullt), ar kuru kopā Ozols izdevis EP “Kruīzes kontroles zēni” (2019), bet abu mākslinieku sadarbības pirmsākumi meklējami jau 2014. gadā. Katapullt piedalījies arī albumā “1979”: viņa muzikālais pienesums klausāms teju pusē no visa skaņu materiāla - tādās dziesmās kā “1979”, “Tas ir O.Z.O.L.S.”, “Ceļš uz mājām”, “Visam sava cena”, “Vētra pats sev”, “R.I.P.” un “Kaifi gaisā”.