Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

Pašmāju alternatīvajā rokā debitē grupa “The Tunes ”

© Publicitātes foto

Ar pirmo singlu “Range” no šogad gaidāmā debijas albuma “Range of Discovery” klajā nākusi alternatīvā roka grupa “The Tunes”. Izskatās, ka šiem puišiem būs vērts pievērst pastiprinātāku uzmanību.

Dziesma “Range” “vēsta par ilgi plānota ceļa uzsākšanu, par azartisko satraukumu, gatavību un prieku pirms tā,” informē “The Tunes” atbalsta komanda. No pašmāju mūziķiem šī jaunā apvienība mazliet atgādina “Gelousy” (tikai ar krietni mazāk pievilcīgu vokālu), savukārt rietumnieku apcirkņos līdzinieku būtu vairāk (neviens precīzs salīdzinājums gan nenāk prātā).

“Šīs dziesmas ritmiskā enerģija un ātrais temps sniedz klausītājam sajūtu, ka viņš kopā ar dziesmas varoni tiek iesaistīts ambiciozā piedzīvojumā, kurā ir mīlestība, nodevība, arī trauksme, vientulība un daudz kas cits. Šī dziesma ne tikai veido stāsta fonu, bet ir arī būtiska ceļojuma emocionālās pieredzes daļa. Katra nots un ritma sitiens atspoguļo mūsu varoņu soļus, radot vidi, kurā klausītājs nav vienkārši vērotājs, bet gan piedzīvojuma dalībnieks,” stāsta “The Tunes”.

Grupa darbojas kopš 2019. gada, sākotnēji izpildot pazīstamu dziesmu kaverversijas ar sastāva nosaukumu “Tu’n’es”, uzstājoties dažādās ballēs un līdzīgos pasākumos. 2022. gadā grupa sevi pieteica ar nosaukumu “The Tunes”, izpildot tikai savu oriģinālmūziku. Grupas sastāvs: Varis Vilciņš (vokāls, ritma ģitāra), Daniels Bērziņš (solo ģitāra, piebalss), Matīss Kokins (bungas, piebalss) un Rihards Uztics (bass).

“Mēs esam šo brīdi gaidījuši ļoti ilgi, un beidzot esam nonākuši pie sajūtas, ka esam tam tiešām gatavi,” norāda bundzinieks Matīss Kokins. “Dziesma nav tapusi tikko, tā ir noslīpēta izpildījumā, iespēlēta, tad “nosēdusies” un pēc tam atkal pielāgota - tā ir augusi ar mums tieši tāpat kā gaidāmais debijas albums. Šis ir pārdomāts un pamatīgs solis. Mūsu nodoms ir radīt mūziku, kas rezonē visos līmeņos, nodrošinot, ka klausītāji ne tikai tiek izklaidēti, bet arī dziļi iesaistīti.”