Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Pasaulslavenais vijolnieks Garets Rīgā atrādīs savu jauno albumu

© Publicitātes foto

Rīgas “ATTA centre” 9. martā sava jaunā albuma “Iconic” prezentācijas tūres “David Garrett Iconic Tour” ietvaros ar koncertu viesosies vijolnieks un klasiskās mūzikas zvaigzne Deivids Garets (David Garett).

Rīgas koncertā Deivids Garets, kuru pasaulē mēdz dēvēt pat par “Paganīni popmākslinieku vidū un Džimiju Hendriksu vijolnieku vidū”, uzstāsies trio sastāvā kopā ar ģitāristu un basģitāristu, un programmā iekļauti klasiskās mūzikas šedevri - veltījums tiem izcilajiem “zelta laikmeta” vijolniekiem, kuru melodijas bērnībā iedvesmojušas pašu Deividu Garetu.

Deivida Gareta pasaules tūre sākās jau 2023. gada pavasarī Vācijā, un tās laikā mūziķis plāno aizvadīt 78 koncertus 18 valstīs - tūres kartē iekļauta Austrija, Šveice, Luksemburga, Dānija, Polija, Itālija, Čehija, Bulgārija, Gruzija, Lietuva, Latvija, Igaunija, Turcija, Apvienotie Arābu Emirāti, Singapūra, Ķīna un Austrālija.

Līdz šim Garets par saviem ierakstiem ieguvis neskaitāmas zelta un platīna godalgas ne tikai Eiropā, bet arī Meksikā, Honkongā, Brazīlijā, Singapūrā un citās valstīs, taču viņš ir arī ļoti daudzpusīgs. 2013. gadā mūziķis debitēja kino ar Nikolo Paganīni lomu filmā “Sātana vijolnieks”, bet pirms pāris gadiem laida klajā savu autobiogrāfiju “Ja tikai jūs zinātu”, kas ieņēma otro vietu žurnāla “Der Spiegel” bez daiļliteratūras visvairāk pārdoto darbu sarakstā.