Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Blūza cienītājus piektdien priecēs Kenijs Veins

© Publicitātes foto

Kvalitatīvā un neparastā blūza koncertsērija "Sundays Blues Festival" atgriežas pie klausītājiem ar kolorītā amerikāņu blūzmeņa Kenija "Blues Boss" Veina koncertu VEF kultūras pilī. Tas notiks 22. martā.

Amerikāņa Kenija Veina (Kenny Wayne) stils ir vienkāršs, taču savu mērķi tas sasniedz: tiek ņemts blūza un “boogie-woogie” klavieru skanējums, pievienota šķipsniņa rokenrola, piliens “r&b”, un tas viss ievietots nogatavoties mākslinieka plašajā dvēselē. 74 gadus vecais Blūza Boss ir dzīva konkrētā mūzikas stila leģenda - pazīstams ar skrupulozu turēšanos pie blūza saknēm, taču piedāvā svaigu skatījumu uz tām, rakstot pats savus stilā ieturētos skaņdarbus, un pamatīgu pozitīvisma devu kā pats sev, tā klausītājiem.

Kenijs saņēmis vairākas prestižā Čikāgas blūza žurnāla "Living Blues" kritiķu balvas, tostarp kā gada izcilākais taustiņinstrumentālists, turklāt pēdējoreiz tas notika vēl pavisam nesen - 2015. gadā. 2012. gadā viņš tika nominēts "Pinetop Perkins" blūza pianistu apbalvojumam, kas nozīmē iekļūšanu labāko ASV blūza taustiņinstrumentālistu pirmajā piecniekā. Vēl 2006. gadā Kanādā albuma "Let It Loose" sakarā viņš ieguva prestižo šīs valsts analogu "Grammy" mūzikas balvai - "Juno Award" par labāko blūza albumu. Tāpat saņemtas vairākas Toronto Blūza savienības balvas "Maple Blues Award". Kanādā iegūtie apbalvojumi izskaidrojami ar Kenija pārvākšanos uz šo valsti. 2017. gadā Veins uzņemts “boogie-woogie” taustiņinstrumentālistu slavas zālē Ohaio. Pasaulslavenais mūziķis izdevis 12 soloalbumus un piedalījies nu jau neskaitāmos mūziķu sadarbības projektos. Viņa jaunākais albums "Inspired By The Blues" nāca klajā pērn. Kenijs blūza dziesmu rakstīšanu un spēlēšanu salīdzinājis ar braukšanu pa vienu un to pašu lielceļu. "Ko tur var redzēt?!" viņš jautā. "Daudz kas var izskatīties pazīstams, bet, ja vēlēsies saskatīt, katrs spēs atrast kaut ko nedaudz atšķirīgu."

Publicitātes foto

Jāatgādina, ka koncertsērija “Sundays Blues Festival” aizsākās 2017. gada pavasarī. Tas ir starptautisks notikums, kurā piedalās blūza mūzikas izpildītāji no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas un ASV. Viens no pasākumu cikla mērķiem ir dot iespēju visplašākajai klausītāju auditorijai regulāri apmeklēt spožu ārzemju un pašmāju mūziķu koncertus.