Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Jāņa Anmaņa sieva uzglezno vīra portretu

Lai arī šis pāris apprecējās 2013. gadā, kad 69 gadu vecumā mākslinieks Jānis Anmanis par sievu apņēma prokurori Ingrīdu Garkalni, viņi joprojām labi izskatās, ir lieliskā formā un viens uz otru lūkojas mīlestības pilnām acīm. © Ingrīda Punka

Latviešu mākslinieku un Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas vadītāju Jāni Anmani šopavasar grūti pazīt – tik ļoti mākslinieks mainījies ar atlaisto bārdu. Jaunās pārvērtības attēlojusi arī mākslinieka sieva Ingrīda Anmane, kas uzgleznojusi mīļotā vīra portretu.

Liels atbalsts Jānim Anmanim ir viņa dzīvesbiedre Ingrīda, kas gan pēc izglītības ir juriste un ilgus gadus bijusi Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore, bet nu, vīra mudināta, beidzamā gada laikā pievērsusies gleznošanai. Gada laikā Anmaņa sievai tapušas 20 gleznas, tajā skaitā arī vīra Jāņa Anmaņa portrets. Nu un kur vēl atrast lieliskāku skolotāju par Jāni Anmani!

Ingrīda Anmane sarunā ar »Vakara Ziņām« atzinās, ka kādreiz bērnībā tomēr ir zīmējusi, arī viņas tēvs skaisti zīmējis, un šis dotības ir pārmantojusi arī Ingrīdas meita Marta.