Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

VAKARA ZIŅAS: Anmanim sāp Mākslas muzeja meli un augstprātīgā attieksme

© Ingrīda Punka

Tautā mīlētais mākslinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jānis Anmanis (74) pēc iepriekšējā žurnāla publikācijas, kurā vēstījām, ka mākslinieks vērsies pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) vadības ar lūgumu savu 75. jubilejas izstādi iekārtot kādā no prestižajām izstāžu zālēm, bet saņēmis atteikumu, ir ļoti sarūgtināts.

Viņš apgalvo, ka tiek nepatiesi apmelots, jo bija ne tikai telefoniski vērsies pie LNMM vadības, bet arī iesniedzis rakstisku pieteikumu, kaut arī LNMM noliedz šāda pieteikuma esamību.

LNMM pārstāves toreiz sarunā ar »Vakar Ziņām« atklāja, ka LNMM katru gadu rīko arī atklātu izstāžu konkursu par tiesībām realizēt mākslas izstāžu projektus LNMM izstāžu zālēs. Jāņa Anmaņa izstādes pieteikums šajā konkursā nav ticis saņemts. LNMM Kolekciju un zinātniskās izpētes nodaļas «Arsenāls» vadītāja Elita Ansone ieteica, kā Jānim Anmanim rīkoties: «Protams, ka Anmanis šogad nevarēs izstādīties, jo mums tiek viss plānots gadu uz priekšu. Jānim Anmanim ir visas iespējas piedalīties šā pavasara konkursā, uzrakstot oficiālu pieteikuma projektu, atbilstoši visiem nosacījumiem. Nosacījumus var atrast lnmm.lv mājaslapā pie sadaļas «dokumenti».»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv