Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

Atbildes uz ceļotāju TOP­ 7 populārākajiem jautājumiem

© Jānis Saliņš, F64 Photo Agency

3.lapa

Vai savienotie lidojumi jāveic noteiktā secībā?

Bieži vien pasažieri interesējas, vai ir iespējams neizmantot lidojumus pēc biļetē norādītās secības. Tas ir aizliegts. Iespējams izmantot tikai to secību, kādā aviobiļete ir izrakstīta. Neierašanās uz pirmo reisu atņem iespēju izmantot pārējos lidojumus. Lidojums ir jāveic tādā secībā, kādā esat veikuši rezervāciju. Ja kāda iemesla dēļ neesat izmantojuši lidojuma pirmo posmu, saskaņā ar Starptautiskajiem aviopārvadātāju noteikumiem, visas biļetes tiks automātiski anulētas un nauda netiks atgriezta.

Izņēmums var būt tikai kavēšanās tranzīta lidostā, lidsabiedrības kavēšanās rezultātā. Šajā gadījumā, lidsabiedrība pārizdos aviobiļeti un jūs nogādās galamērķī.

Atsevišķos gadījumos lidsabiedrības ļauj sākt lidojumu citādā secībā, taču uz to nevajadzētu vieglprātīgi paļauties. Informāciju par šādu iespēju vienmēr ieteicams laicīgi pārbaudīt pie ceļojuma konsultanta vai attiecīgās lidsabiedrības. Tā pat svarīgi atzīmēt, ka izmantojot lidojumam divas atsevišķas aviobiļetes, lidsabiedrības jebkādu kavēšanos vai citu apstākļu dēļ savstarpēji nenes atbildību viena par otras lidojumiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā