Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Aminata sapņo aizbraukt pie tēva uz Āfriku

© Santa Sergejeva

TV3 seriāla «Viņas melo labāk» ceturtās sezonas jaunpienācēja ir topošā aktrise Aminata Diarra, kura jau iejutusies intrigantes un dzīves baudītājas Edītes lomā. Aktrise dzimusi un augusi Latvijā, bet sapņo reiz aizbraukt ciemos pie sava tēva uz viņa dzimto Mali, kas atrodas Āfrikā.

Jaunās aktrises Aminatas Diarras pirmais skaļākais publiskais iznāciens bija Agneses Zeltiņas rotu zīmola prezentācijā, kad vienā no Rīgas kinoteātriem pirmizrādi piedzīvoja itāļu režisora Paolo Sorrentīno filma «Jaunība». Aminata jau vairākas reizes iejutusies modeles tēlā, izrādot modes mākslinieku darinātos tērpus. Aminata Diarra šobrīd tāpat kā viņas kolēģe Ieva Florence, kas seriālā atveido dumpīgo jauno mākslinieci Dinu Blūmu, studē 3. kursā Latvijas Kultūras akadēmijā aktiermeistarību pie Māras Ķimeles. «Tūlīt pabeigsim studijas un tad arī sāksim strādāt pie diplomdarba izrādēm pie režisora Elmāra Seņkova Nacionālajā teātrī, kur iestudēsim Šekspīra komēdiju «Sapnis vasaras naktī». Man šajā izrādē ir nopietna loma, es spēlēju vienu no auglības dieviem - Titāniju. Tā ka nevaru vien sagaidīt, kad viss notiks, un esmu sajūsmā,» sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta topošā aktrise.

Savukārt vasaras populārākajā latviešu seriālā «Viņas melo labāk» Aminata Diarra atveido Edīti, kas ir Dinas un Marijas (aktrise Anete Krasovska - red. piez.) draudzene. «Ar Dinu esmu pazīstama no skolas laikiem, bet Marija mani iemāca, kā nozagt makus un citas lietas. Edīte ir intrigante. Viņa ir pārliecināta meitene, kas zina, ko grib un kā to panākt. Vienalga, vai tie ir bagāti vīrieši, vai bagātas draudzenes, galvenais, ka Edītei nekas nav jāmaksā. Viņa ir izdevīguma meklētāja un tver no dzīves visu, ko vien var,» savu atveidoto seriāla varoni raksturo aktrise. Aminata līdz šim nebija filmējusies kino vai TV seriālos, tādēļ šī viņai ir pirmā nopietnā pieredze.

Jaunā aktrise dzimusi un augusi Latvijā. Viņas mammas radurakstos ir poļi, lietuvieši un latvieši, bet tētis ir no Mali Āfrikā. «Un es tad esmu tāds mikslis no visa. Mani vecāki izšķīrās, kad es vēl biju ļoti maziņa. Ja es runāju latviešu valodā, tad tēva dzimtajā valodā - afrikāņu dialektā - gan nerunāju. Bērnībā ar tēvu sarunājos franču valodā, bet, kad viņš aizbrauca, pazuda arī franču valoda,» stāsta Aminata.

Vaicājot, vai nav bijusi vēlme aizbraukt ciemos pie tēva uz viņa dzimto Āfriku, jaunā aktrise atzīst, ka visu laiku par to domā: «Es ticu tam, ka reiz es aizbraukšu, jo līdz šim nav izdevies to īstenot.».