Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Piemērots uzturs pēc horoskopa

© F64

Atbilstoši cilvēka astroloģiskajai kartei iespējams izvēlēties piemērotākos pārtikas produktus un ēdienus gan no praktiskā, gan arīdzan garīgā aspekta. Ne velti jau sen radies teiciens: tu esi tas, ko tu ēd! Viens pievēršas vegānismam vai svaigēšanai, citam maltīte vispār nav iedomājama bez kārtīga steika vai mājās ceptām kotletītēm. Cik dažādi esam, tik dažādas ir mūsu ēdienkartes.

Ir varianti

Daudzi uztura izvēlē paļaujas uz iekšējām sajūtām un garšas kārpiņu aicinājumu, citi rūpīgi studē veselīga uztura literatūru un izmēģina dažādas dietas. Uztura jautājumi īpaši aktualizējas pavasarī, kad gribas izskatīties skaistāk, slaidāk un pievilcīgāk. Turklāt ēdienkartē iespējams iekļaut svaigus, vietējā zemē audzētus zaļumus, dārzeņus, mazliet vēlāk arī ogas un augļus.

Popkultūras astroloģijā eksistē dažādi ieteikumi, kas kurai zodiaka zīmei ir vairāk piemērots. Iedvesmai piedāvājam piemērotāko ēdienu «topu» katrai zodiaka zīmei un arīdzan katrai dienai, veidotu atbilstoši Mēness stāvokļiem. Var izmēģināt katru no šiem variantiem vai arī miksēt abus kopā, ieklausoties organisma sajūtās vai savā intuīcijā.

Pirms brokastīm paskaties kalendārā!

Tagad kalendāros ļoti bieži tiek norādīta Mēness atrašanās zodiaka zīmēs katrai dienai, šī informācija viegli atrodama arī internetā. (Pilnais Mēness cikls ir vidēji 29,5 dienas, un vienā zodiaka zīmē tas uzturas apmēram 2,5 dienas.) Konkrētais novietojums nosaka vispārējās dienas tendences - vēlamos darbus, ietekmes uz dažādām dzīves jomām un cilvēkiem. Arī astroloģijā eksistē «ēdienkarte» atbilstoši Mēness stāvokļiem.

Mēness atrodas Uguns stihijas zodiaka zīmēs (Aunā, Lauvā, Strēlniekā)

Vēlams ar olbaltumvielām bagāts ēdiens. Maltītēs var izmantot pupas, grūbas, liesu gaļu (vēlams, tvaicētu). Piena produktus, pienu un biezpienu vajadzētu izvēlēties ar zemu tauku saturu, bet no siera labāk atteikties. Labs būs arī proteīniem bagāts uzturs, diedzēti graudi, saulespuķu sēklas, saulespuķu eļļa, lasis, pētersīļi, kabači, burkāni, bietes, avokado, saldie pipari, loki un spināti.

Mēness atrodas Zemes stihijas zodiaka zīmēs (Vērsī, Jaunavā, Mežāzī)

Ierobežojiet uzturā produktus, kas satur daudz tauku un ogļhidrātu. Šajās dienās var atļauties uzturā lietot sālītus gurķīšus, siļķi un pikantus riekstiņus. Ieteicami ar kalciju un proteīniem bagāti ēdieni - biezpiens, piena produkti, siers, gaļa, augu valsts olbaltumvielas (neattīrīti rīsi un pākšaugi).

Mēness atrodas Gaisa stihijas zodiaka zīmēs (Dvīņos, Svaros, Ūdensvīrā)

Ēdienkartē var iekļaut taukvielas, gaļu, pienu, sieru. No pārāk trekniem ēdieniem gan vajadzētu atturēties, bet salātu pagatavošanā jāizmanto eļļa. Kā našķis noderēs riekstiņi. Ļoti labi ir jūras produkti - zivis, īpaši sardīnes, austeres, kā arī putnu gaļa, aknas, olas, sojas produkti, mīkstie sieri, kāposti, apelsīni.

Mēness atrodas Ūdens stihijas zodiaka zīmēs (Vēzī, Skorpionā, Zivīs)

Var palutināt sevi ar kaut ko garšīgu - smalkmaizītēm vai kūciņām. Taču jāizvairās no alkohola lietošanas. Ieteicami viegli, barības pārstrādi veicinoši un svaigi produkti - zemenes, melones, banāni. Derēs kartupeļi, siers, olas, jūras veltes, putnu gaļa un liesa gaļa. Īpaši ieteicamas svaigi spiestas sulas.

Katrai zodiaka zīmei sava maltīte

Cita pieeja ir iedvesmu smelties vispārējos horoskopos un paņemt no tiem to, kas uzrunā un liekas tuvs sirdij un vēderam. Viedokļi, protams, atšķiras, taču viens no variantiem saka: organisms pats pateiks priekšā, kas der un kas ne.

Auns

Dinamiska un strauja zodiaka zīme, kam dzīvē nepieciešams asumiņš, tostarp arī ēdienu izvēlē. Auns ar virtuves darbiem ir diezgan lielos draugos, taču visu vajag ātri. Šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem pie dūšas ies sātīgi un pikanti ēdieni.

Var izvēlēties: «fast-food», gaļas ēdienus, asas un pikantas piedevas, čili, no dārzeņiem - papriku, tomātus, redīsus.

Vērsis

Gardēdis un dzīves baudītājs. Vērsim patīk baudīt labu vīnu un labu sieru, kā arī citus kvalitatīvus un izsmalcinātus produktus komfortablos apstākļos. Taču neatteiksies arī no vienkāršām, tradicionālām receptēm un našķiem.

Var izvēlēties: sakņaugus, smaržīgas garšvielas, eksotiskas mērces un augļus, smalku sieru, konditorejas izstrādājumus.

Dvīņi

Radošas personības, kam allaž gribas izzināt un izbaudīt kaut ko jaunu. Pārsvarā izvēlas vieglus ēdienus, nelielas uzkodas, kaut ko eksotisku, jaunu un netradicionālu. Dienas gaitā vēlams ieturēt vairākas maltītes, nepārslogojot organismu.

Var izvēlēties: veģetāros un visdažādākos rīsu ēdienus, suši, pastu, nelielas uzkodas, augļus un smūtijus.

Vēzis

Mājās gatavots ēdiens pēc senām dzimtas receptēm Vēzim būs īsti pa prātam. Virtuvē viņš var pavadīt ilgu laiku. Ja kārojas kārtīgi gaļas ēdieni, tos var gatavot, taču ir jāpadomā arī par atslodzes laikiem un organisma attīrīšanu.

Var izvēlēties: dārzeņus, zupas, kartupeļus, karbonādi, mājas ēdienus, piena produktus un savā dārzā audzētus augļus un ogas.

Lauva

Kā jau zvēru karalim pieklājas, Lauva labprāt baudīs karaliskas maltītes - porcijai jābūt lielai un galda noformējumam gaumīgam. Lauvu pārvalda Saule, un viņš gribēs mieloties ar zeltainiem, kraukšķīgiem kartupelīšiem, apelsīniem, eksotiskiem ēdieniem.

Var izvēlēties: ceptu vai grilētu gaļu, retas garšvielas un aromātiskas mērces, jūras veltes un eksotiskus augļus.

Jaunava

Šīs zodiaka zīmes pārstāvji ir veselīga dzīvesveida piekritēji, un tas attiecas arī uz ēdiena izvēli - jāpaskaita kalorijas, jātiek skaidrībā ar e-vielām... Pārsvarā izvēle būs par labu vienkāršiem,

veselīgiem un vitamīniem bagātiem ēdieniem.

Var izvēlēties: svaigus, tvaicētus vai vārītus dārzeņus, putnu gaļu, zivis, liesus piena produktus un svaigus zaļumus.

Svari

Maltītes ieturēšanā svarīgs estētiskais moments - galdam un porcijai jābūt glīti noformētiem. Kā Gaisa stihijas zodiaka zīmei Svariem vēlamas vieglas maltītes, kas nepārslogo gremošanas sistēmu, kā arī svaigu sulu kūres vitamīnu uzņemšanai.

Var izvēlēties: liellopu vai teļa gaļas fileju, putnu gaļu, jūras veltes - zivis, garneles, austeres, eksotiskus augļus un smūtijus.

Skorpions

Ēdienu izvēlē valdīs dažādība, jo Skorpions ir jaunu ceļu meklētājs. Vienā reizē tā var būt vienkārša mājas maltīte, citā - eksperiments ar kaut ko pavisam eksotisku. Vēlams ievērot ēdienreizes, jo darbā un sadzīvē tiek tērēts daudz enerģijas.

Var izvēlēties: gaļas ēdienus, dārzeņus, eksotiskas piedevas un saldos ēdienus - gan desertus, gan konditorejas izstrādājumus.

Strēlnieks

Tālu zemju virtuves noslēpumi, dažādība un eksotika ir Strēlnieka interešu lokā. Viņš labprāt izmēģinās gan saulē kaltētus tomātus, gan sabdži, gan Jorkšīras pudiņu. Vēlamas regulāras ēdienreizes mierīgā gaisotnē, bez steigas.

Var izvēlēties: netradicionālus un eksotiskus ēdienus, reti sastopamas garšvielas, grilētu gaļu vai dārzeņus.

Mežāzis

Pie maltītes galda, tāpat kā dzīvē, visam jābūt kārtībā un pēc sistēmas. Mežāzis ciena pārbaudītas receptes un augstu kvalitāti. Eksotiskus ēdienus labāk nepiedāvāt, bet labas kvalitātes steiks vai karbonāde ar šķovētiem kāpostiem būs tieši reizē.

Var izvēlēties: pēc klasiskām receptēm sagatavotu gaļu, dārzeņus, zupas, vietējā zemē audzētus augļus un ogas.

Ūdensvīrs

Ar domām nākotnē, jaunām idejām un novatorismu apveltītā zodiaka zīme vēlas izmēģināt visu jauno arī savā virtuvē. Ceļojuma laikā noskatīta vai kaut kur izlasīta eksotiska recepte noteikti ir jāizmēģina! Nav vēlama smaga barība.

Var izvēlēties: dažādu tautu un reģionu ēdienus, zivis, sezonas dārzeņus, eksotiskus augļus un vitamīniem bagātas sulas.

Zivis

Radošās Zivis savu talantu mācēs likt lietā arī virtuvē. Ja arī ledusskapī nav plašs produktu klāsts, no esošā vienalga taps garda maltīte. Cieņā ir viegli ēdieni un jūras produkti. Jāsargās pārslogot gremošanas sistēmu un jālieto vitamīniem bagāti augļi.

Var izvēlēties: zivis un citus jūras produktus - garneles, austeres, jūras ķemmītes, kā arī svaigus salātus un augļus.