Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kāzu šova Ieva vēl vairāk ciena līgavaiņa dumpīgo tēvu

Ievai un Artūram ir daudz kopīga, abi ir kurzemnieki, dzimuši un auguši pie jūras. «Kurzemniekiem vajag visu un uzreiz. Esam lepni, ambiciozi, pašpietiekami un harismātiski. Kā arī forši un draudzīgi,» precizē Artūrs © TV3 publicitātes foto

TV3 šovā «Kāzu gūstā» ar patiesām emocijām izceļas kurzemnieku pāra – Baložu Kultūras centra jauniešu ansambļa vadītājas un dziedātājas Ievas Bernšteines (25) un «DHL» loģistikas pārdošanas speciālista Artūra Janiševa – vecāki. Sākotnēji TV skatītājiem jau likās, ka šis pāris neturpinās dalību šovā, jo vīratēvs Ruslans Janiševs sākotnēji pat atteicās parakstīt šova noteikumu līgumu, kam sekoja nesaskaņas par kāzu vietas izvēli, kašķis par kūpinātām butēm un pat torti.

Iepazīstas piknikā un nelaiž uz skolu

Šā gada 7. maijā Ieva un Artūrs svinēs savas kopdzīves piekto gadadienu. «Iepazināmies 2011. gada 7. maijā, kad abi bijām vienā piknikā. Iepriekš viens otru nepazinām. Es esmu no Ventspils, bet Artūrs ir liepājnieks. Todien no Ventspils kopā ar draudzeni bijām atbraukušas uz Liepājas Universitātes atvērto durvju dienām, jo plānoju šajā augstskolā studēt kultūras vadību. Draudzenes puisis bija liepājnieks, arī Artūra labākais draugs. Var teikt, ka mūs saveda kopā mūsu labākie draugi,» pirmo iepazīšanos atminas Ieva, bet Artūrs piebilst, ka piknikā visu laiku vērojis tikai un vienīgi Ievu. Viņš atzīst, ka abu mīlasstāsts ir Holivudas filmas cienīgs sižets. Jau trešajā pazīšanās dienā Artūrs jauno draudzeni iepazīstināja ar saviem vecākiem. «Artūrs pat nelaida mani atpakaļ uz Ventspili, lai gan man vēl bija skolā jāiet,» atminas līgava.

Vispirms mājoklis un tikai tad kāzas

Ieva no Ventspils pārcēlās uz dzīvi Liepājā pie Artūra, un pārim drīz vien pieteicās meitiņa. Viņi pamēģinājuši arī dzīvot Ventspilī, līdz beidzot Artūra darba dēļ, kas ir Rīgā, pāris nolēma pārcelties uz galvaspilsētu. Sakrāmējuši savas mantas nelielā automašīnā, Ieva, Artūrs un Alise atbrauca uz Rīgu. Sākumā gājis grūti.

Cīnījušies par dzīvesvietu un pārcēlušies no viena īrēta dzīvokļa uz otru. «Mums neviens neko nepalīdzēja, visu darījām pašu spēkiem. Rīgā ieradāmies kā baltas lapas. Mums šeit nebija itin neviena drauga vai radu,» tā Ieva.

Pāris bija ļoti noguris no situācijas, ka nav sava mitekļa, tādēļ primārais bijis atrast un iegādāties savu mājokli. Sakrātā nauda, ko varētu izlietot kāzu rīkošanai, tika ieguldīta kā hipotekārā kredīta pirmā iemaksa. Šobrīd Ieva, Artūrs un meitiņa Alise iekārtojušies uz dzīvi Baložos, kur iegādājušies plašu dzīvokli ar terasi. «Bijām tik laimīgi, ka beidzot mums ir sava dzīvesvieta,» tā Artūrs.

Maģiskie vārdi

Jaunajā mājvietā sagaidot 2015. gadu, Artūrs, paceļot šampanieša glāzi, skaļi paziņojis, ka šajā gadā abi apprecēsies. Ieva tobrīd nodomājusi, ka tas nav reāli, jo nepieciešami gan brīvi līdzekļi, gan arī kāzas jau iepriekš ir ļoti rūpīgi jāplāno. Taču, kad abi pieteikušies šova «Kāzu gūstā» atlasē un šova veidotāji aicinājuši viņus uz tikšanos, pāris aizdomājies, ka sapnis par kāzām varētu arī piepildīties. «Artūra izteiktā vēlēšanās Jaungada naktī maģiskā veidā sāk īstenoties. Redz, vajag ne tikai ievēlēties kaut ko pie sevis klusībā, bet pateikt to skaļi, jo izteiktajiem vārdiem ir liels spēks,» nosaka Ieva.

Nevis sanaidot, bet saliedēt

«Liels paldies mums jāsaka saviem vecākiem, jo viņi jau visu to šovu veido. Un paldies vecākiem, ka viņi piekrita šajā avantūrā iesaistīties. Mums jau bija bažas par Artūra tēti Ruslanu, kas pēc tautības ir ukrainis. Ja arī kāds kaut ko šovā teiks, tad tas būs Artūra tētis. Šova līgums bija ļoti drastisks, un visi nosacījumi strikti jāpilda, tādēļ arī tētis sākotnēji iebilda. Pagāja divas stundas, un viņš mainīja domas - tomēr piekrita parakstīt līgumu.

Taču visās ģimenēs ir atšķirīgi uzskati un domstarpības. Ne par velti ir teiciens, vīra māte - velna māte. Es nesaku, ka mums tā ir. Taču katram var būt savs viedoklis. Un šis šovs atspoguļo, ka mēs katrs esam ar saviem uzskatiem un viedokli.

Viens no iemesliem, kāpēc nolēmām piedalīties šovā, ir mūsu vecāku saliedēšana. Nav jau tā, ka viņiem būtu naids savā starpā, bet Artūra vecāki ir tik ļoti saauguši ar Liepāju, ka ļoti reti pie mums atbrauc ciemos. Domājām, ka savu iestagnējušo vidi viņi varētu pamainīt. Skatoties šo šovu, vēl vairāk cienu Artūra tēti par to, ka viņam ir savs viedoklis,» skaidro Ieva.

Kašķis par butēm

Ievas dzimtā vectēvs un mammas brāļi bijuši zvejnieki, tādēļ zivis bieži ģimene cēlusi savā galdā, un nav nekāds brīnums, ka arī šovā izskanēja versija, ka viesus kāzās varētu cienāt ar butēm. «Tāpēc domāju, ka mamma, plānojot mūsu kāzas, vēlējās karstas butes celt galdā ar pozitīvu noskaņu, bet šobrīd viss ir pasniegts savādāk,» precizē Ieva, bet Artūrs piebilst, ka ar netīrām mutēm un kleitām jau nevienam nevajadzētu sēdēt pie kāzu galda, jo zivis var arī pasniegt kvalitatīvi, tā, lai nav ar pirkstiem jāēd. Lai arī izskanējusi informācija, ka ideja par karstajām butēm pieder Ievas mammai Ingrīdai, izrādās, ka to ieteicis Ievas audžutēvs, kurš, ieraudzījis Pāvilostā zivju kūpinātavu, iesaucies, cik forši būtu, ja kāzās pasniegtu karstas butes.