Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kailija Minoga: mūzikā veiksmīga, privātajā dzīvē – nē

© scanpix

Kailija Minoga uzsākusi sava jaunā albuma «Kiss Me Once» popularizēšanas turneju, piedāvājot grandiozu, muzikāli piesātinātu un erotikas caurstrāvotu šovu.

Austrāliešu dziedātājas Kailijas Minogas divpadsmitais studijas albums iezīmē jaunu posmu viņas karjerā un dzīvē. Pērn Minoga pārtrauca attiecības ar diviem ļoti tuviem cilvēkiem: ar menedžeri Teriju Bleimiju, ar kuru kopā bija strādājusi 25 gadus, un ar savu draugu, spāņu modeli Andresu Valenkozo. Šie divi notikumi ir arī jaunā albuma saturiskais kodols: vēlēšanās sākt un piedzīvot visu no jauna. Albuma tapšanā ir piedalījušies tādi mākslinieki kā siržu lauzējs Enrike Iglesiass (dziesmā «Beautiful»), austrāliešu dziedātāja Sia un amerikāņu mūziķis Farels Viljamss, ar kuru kopā tapusi dziesma «I Was Gonna Cancel».

Bauda acīm un dvēselei

Perfekts stils, kairinoši tērpi un pavedinošas pozas. Kailijas Minogas jaunā koncertturneja «Kiss Me Once» atkal sola grandiozu muzikālu un vizuālu piedzīvojumu. Par dziedātājas sensacionālajiem skatuves tērpiem šoreiz parūpējušies tādi modes zīmoli kā «Jean Paul Gaultier» un «Marchesa». «Marchesa» vadošās dizaineres Džordžina Čapmane un Kārena Kraiga ir pazīstamas ar saviem elegantajiem, mākslas darbiem līdzīgajiem tērpiem, kuru valdzinājumam par «upuri» kritušas daudzas slavenības – piemēram, Sāra Džesika Pārkere, Eva Longorija, Olīvija Vailda un tagad arī Kailija Minoga.

«Kad Kailija lūdza mūs veidot kostīmus viņas koncertturnejai «Kiss Me Once», izmantojām šo izdevību un ķērāmies pie darba,» intervijā britu «Vogue» sacīja dizaineres. «Ar Kailiju ir ļoti patīkami strādāt, un mēs esam sajūsmā, ka varējām sadarboties – šis projekts viennozīmīgi bija kopīgs process. Kailijai iepatikās kāds tērps, kuru mēs bijām veidojušas savai 2012. gada pavasara/vasaras kolekcijai, un mēs to izmantojām par izejas punktu.» Veidojot «Kiss Me Once» skatuves tērpus, modes mākslinieces esot paturējušas prātā to, ka Kailija Minoga uz skatuves ne tikai dzied, bet arī aktīvi dejo un izpilda dažādus seksīgus soļus. Tādēļ viens no galvenajiem priekšnosacījumiem bijis, lai šie tērpi būtu ērti, kā arī ātri uzvelkami. Arī Minoga šo sadarbību ir jau atzinīgi novērtējusi, sakot, ka dizaineres esot radījušas «elpu aizraujošu augstās modes tērpu, kas iemirdzas šova viskrāšņākajā brīdī».

Drāma Kailijas vācu fanu vidū

Baudīt grandiozo šovu šoreiz būs liegts Kailijas Minogas cienītājiem Vācijā, turklāt par spīti faktam, ka daudzi jau bija iegādājušies biļetes uz kādu no četriem koncertiem Vācijas lielākajās pilsētās. Var iedomāties, kā viņi tagad jūtas – kā ar aukstu ūdens šalti aplieti. Iespējams, ka arī Minoga, ierakstot dziesmu «I Was Gonna Cancel», kas tulkojumā nozīmē «Es domāju atcelt», neiedomājās, ka šie vārdi tiešām varētu piepildīties.

Runājot par dziesmas nosaukumu, Kailija Minoga intervijā «radio.com» bija sacījusi: «Interesantākais ir tas, ka vispār es ļoti reti kad atsaku. Es daru visu tā, lai man nebūtu jāatsaka. Man nepatīk pievilt cilvēkus. Tas nav manā dabā.» Bet tieši tas ir noticis: koncertu organizētāja «Creative Talent» maksātnespējas dēļ atcelti visi Kailijas koncerti Vācijā. Savā interneta vietnē dziedātāja pauž nožēlu par notikušo: «Mani lojālie fani Vācijā vienmēr ir mani atbalstījuši, un tādēļ es vēlreiz uzsveru, cik tas ir smagi un skumji, ja esi gatavs rādīt šovu, bet pēdējā minūtē tas jāatceļ.» Izrādās, ka maksātnespējas administrators nespēja garantēt Kailijas koncertturnejai izpārdotas halles. Dziedātājas faniem ieteikts doties uz Rīgu, lai klātienē varētu vērot šovu.

Joprojām bez otras pusītes

Savos 46 gados Kailija Minoga ir teicamā fiziskā formā. No viņas strāvo enerģija, spēks, jutekliskums – īsi sakot, viņa ir sapņu sieviete. Savā daiļradē viņa joprojām turas devītā viļņa virsotnē, bet privātajā dzīvē ir viena, bez vīra un bērniem. Kāpēc? Jautājums, kuru uzdod daudzi, bet uz kuru nav atbildes. Pērn rudenī viņa pārtrauca attiecības ar savu draugu, spāņu modeli Andresu Valenkozo, ar kuru bija iepazinusies 2008. gadā. Tas viss no malas izskatījās tik nopietni. Kailija Minoga bija sākusi apgūt pat spāņu valodu, viņi bija iegādājušies kopīgu māju Londonā. «Es esmu tik laimīga… Mēs esam ievākušies jaunajā mājā. Tā ir nedaudz lielāka, un mums tā pilnīgi no jauna jāiekārto. Jaunā māja labāk atbilst manai jaunajai situācijai un ģimenei. Tas ir absolūti jaunas dzīves sākums,» toreiz izdevumam «Sun» stāstīja dziedātāja.

Šķita, ka Minoga tiešām ir iemīlējusies un atradusi savu otru pusīti. Tomēr šī «otra pusīte» nav bijusi īstā. Jau divas nedēļas pēc attiecību izbeigšanas ar Minogu viņas bijušais draugs Valenkozo sabiedrībā parādījās ar jaunu draudzeni. Kāds avots britu izdevumam «Closer» pastāstīja, cik ļoti Minoga esot satriekta par sava bijušā drauga rīcību: «Kailija ir teju slima aiz bēdām, jo Andresam ir jauna draudzene. Tas viņai ir milzīgs trieciens. Viņa bija cerējusi, ka viņi pēc kāda laika atkal saies kopā. Viņa jūtas vienkārši apkrāpta, un rodas jautājums, vai viņš ar savu jauno draudzeni jau ticies agrāk slepus, aiz viņas muguras.» Zinot, cik Minoga ir spēcīga, jādomā, ka viņa tiks pāri arī šīm sāpēm.

Plānotais sānsolis

Mūzika ir visa viņas dzīve, kālab Minoga ir pat upurējusi savu personisko laimi. Tomēr, par spīti tam, dziedātāja nolēmusi ievilkt nedaudz elpu un kādu gadu atpūsties no mūzikas. Kailija jau vairākas reizes ir sacījusi, ka šis ir tāds pārmaiņu laiks viņas dzīvē un pie šīm pārmaiņām pieder arī vēlme pievērsties aktrises karjerai. To varētu nosaukt arī par atgriešanos sākuma punktā, jo patiesībā savu karjeru Kailija Minoga uzsāka kā aktrise seriālā «Kaimiņi». Kā ziņo izdevums «Mirror», drīzumā paredzēts uzņemt šā seriāla 30. jubilejas sēriju, kurā piedalīšoties viss sākotnējais sastāvs, tostarp arī Minoga. Patiesībā dziedātāja jau ir atsākusi filmēšanos aktrises statusā, un 2012. gadā uz ekrāniem bija skatāma Leona Karaksa filma «Svētie motori» («Holy Motors») ar Minogas piedalīšanos, bet 2015. gadā iznāks asa sižeta filma «San Andreas», kurā epizodiskā lomā būs redzama arī Minoga.