Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Kailija solās pārsteigt Rīgu jau trešoreiz

© Ken McKay

Šīs nedēļas nogalē notiks, šķiet, pats ekskluzīvākais pasākums latvju 2014. gada koncertdzīvē – ar jaunu šovu Rīgā viesosies Kailija Minoga. Abi iepriekšējie dziedātājas koncerti Rīgā bija pilnībā izpārdoti un pārsteidza ar vērienu un krāšņumu – var strīdēties par gaumi, mūzikas kvalitāti vai nodošanos komercijai, taču šie šovi nudien bija iespaidīgi, jādomā, ka to nenoliegs neviens tajos pabijušais. Koncerts notiks “Arēnā Rīga” šosvētdien, 2. novembrī.

„Kiss Me Once” koncertturneja tika atklāta Liverpūlē, bet kopumā dziedātāja sniegs 31 šovu 15 valstīs. Kailijas šovu vizuālais noformējums ir viens no tehnoloģiski sarežģītākajiem koncertindustrijā un dažkārt tiek likts līdzās pat tādu grupu kā „Muse” un „Rammstein” šoviem. Kailijas koncertam nepieciešamais aprīkojums tiek pārvadāts vairākos desmitos kravas automašīnu, savukārt skaņas tehniku komplektē pasaulē vadošie nozares ražotāji speciāli šīm turnejām.

Jaunā albuma popularizēšanas turneja, kuras ietvaros Minoga uzstāsies Latvijā, solās būt grandiozāks priekšnesums par iepriekš redzētajiem, izmantojot jaunākos tehnoloģiskos risinājumus. „Šī ir triumfāla atgriešanās!” par turnejas atklāšanas koncertiem rakstīja britu izdevums „The Mirror”. Uzsākot šovu ar jaunākā albuma kompozīciju „Les Sex”, dziedātāja skatītājus esot aizvedusi ceļojumā cauri savai trīs dekādes ilgajai karjerai, izpildot tādus hitus kā „Wow”, „Step Back In Time”, „I Should Be So Lucky”, „One A Night Like This”, „Slow” un citus. Šova laikā tiek nomainīti neskaitāmi tērpi: Kailija uz skatuves parādās gan Merilinas Monro ampluā, gan pat izpilda dziesmu, guļot putu vannā. Divu stundu ilgajā priekšnesumā skatuve tiek nepārtraukti transformēta, sniedzot arī interesantu vizuālo piedzīvojumu. Jāpiebilst, ka Kailijas grandiozo šovu iesildīs britu dīdžejs Luī Larošē (Louis La Roche) – šis franču hausmūzikas, disko un fanka žanru pārstāvošais vīrs ir pazīstams kā daudzu remiksu autors, tostarp tādu mūziķu kā “Basement Jaxx”, „Spiller”, „Speech Debelle” singliem.