Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

''Latvijas Gada naži 2009'' - Aisha, Anete Jēkabsone-Žogota un Ainārs Šlesers

© F64

Pasaules vadošā dārza un virtuves piederumu ražotāja "Fiskars" apkopotais Latvijas iedzīvotāju balsojums* Latvijas Gada nazis 2009 rāda - populārākās personības, kuras ar sniegumu savā darbības jomā mūs šogad pozitīvi pārsteigušas, iedvesmojušas, vai radījušas iemeslu sarunām un pārdomām ir - dziedātāja Aisha, basketboliste Anete Jēkabsone - Žogota, kā arī politiķis Ainārs Šlesers.

Novērtējot, kurš no kultūras un izklaides jomas darboņiem būtu pelnījis Latvijas Gada naža 2009 titulu, visvairāk iedzīvotāju norādījuši, ka tā ir dziedātāja Aisha (atbildi minejuši 30% aptaujāto respondentu). Tikai par vienu procenta punktu mazāk balsu un otro vietu kā Gada nazis izklaidē un kultūrā ieguvusi TV seja Baiba Sipeniece - Gavare: par viņu savu balsi atdevuši 29% aptaujāto iedzīvotāju. Godalgoto Gada nažu kūltūras un izklaides trijnieku noslēdz komponists Raimonds Pauls - par viņu balsojuši 26% aptaujāto respondentu.

Par Latvijas Gada nazi sportā šogad pārliecinoši lielākā daļa aptaujāto (45%) nosaukuši basketbolisti Aneti Jēkabsoni-Žogotu. Viņai seko BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, par kuru savu balsi atdevuši 35% aptaujāto respondentu. Trešajā vietā kā Latvijas Gada nazi sportā iedzīvotāji ierindojuši tenisistu Ernestu Gulbi (par viņu balsoja 24% aptaujāto respondentu).

Par Gada nazi politikā un ekonomikā visvairāk aptaujāto iedzīvotāju (29% jeb teju trešā daļa) izvēlējuši Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Aināru Šleseru. Ar 27% aptaujāto respondentu balsīm viņam seko Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Savukārt trešajā vietā aptaujātie respondenti ierindojuši Latvijas valdības vadītāju Valdi Dombrovski (par viņu balsojis 21% aptaujāto iedzīvotāju).