Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Izrēķini, kura ir labākā diēta tieši tev

© depositphotos.com

4.lapa

7 - Sa­tur­na skait­lis

Vis­la­bāk jū­tas kā ve­ģe­tā­rie­ši. Vi­ņu ēdien­kar­tē ie­de­ras vis­as tum­šās sē­nes. Tur­klāt sē­nes «sa­tur­nie­ši» var ēst vis­da­žā­dā­ka­jos vei­dos, tā­pat kā spi­nā­tus, kas ir vi­ņu di­ētas sva­rī­ga sa­stāv­da­ļa. Ja ar spi­nā­tiem tiek ga­ta­vo­ta om­le­te, tad ie­tei­cams, lai to bū­tu vis­maz div­reiz vai­rāk ne­kā sa­kul­to olu. Šīs ēdien­kar­tes ce­men­tē­tā­ji ir arī bur­kā­ni, se­le­ri­jas (la­pas un sak­ne), re­dī­si, rut­ki, avo­ka­do un sau­les­pu­ķu sēk­las.

«Sa­tur­na cil­vē­kiem» ie­tei­ca­ma dzēr­ve­ņu, cit­ro­nu, greip­frū­tu, ķir­šu un gra­nāt­ābo­lu su­la. To­mēr vis­la­bā­kā bū­šot kā­pos­ta, se­le­ri­jas sak­nes un rut­ka su­la, kas pa­pil­di­nā­ta ar cit­ro­na su­lu, un no­de­rīgs bau­dī­ša­nai šad un tad bū­šot arī kā­pos­tu, gur­ķu un sē­ņu sā­lī­jums. La­bā­kās garš­vie­las - ba­zi­liks, ķi­me­nes, krust­nag­li­ņas, ka­nē­lis, cit­ro­na mi­zi­ņa.

Greip­frū­ti, ana­na­si, za­ļi ābo­li un bum­bie­ri, gra­nāt­ābo­li, za­ļas ērkšķ­ogas (ga­ta­vas, pro­tams) - la­bā­kie šīs di­ētas aug­ļi un ogas.

«Sa­tur­na cil­vē­kus» mēdz mo­cīt ak­nu un žults­pūš­ļa kai­tes, tā­pēc vi­ņiem rī­tos ie­tei­cams dzert kā­du skā­bu su­lu vai za­ļo tē­ju (pie­mē­ram, jas­mī­nu). Ja dzer­siet mel­no tē­ju, tad pie­vie­no­jiet cit­ro­nu!

8 - Urā­na skait­lis

Spi­nā­ti, spi­nā­ti un vēl­reiz spi­nā­ti. Rī­tos vis­la­bāk iz­man­tot se­zo­nas aug­ļus. Va­sa­rā - no­teik­ti ze­me­nes! Un vēl - za­ļus ābo­lus, ba­nā­nus, sal­dos ķir­šus, per­si­kus, bum­bie­rus, vīn­ogas... Ja va­ja­dzīgs ener­ģi­jas lā­diņš, jā­ap­ēd hur­ma. Zie­mā de­rēs mel­nā vai za­ļā tē­ja, kam var pie­vie­not me­ža ze­me­ņu la­pi­ņas, vai arī ro­ibu­ša tē­ja.

«Urā­nie­ši» var ēst jo­gur­tus, biez­pie­nu, ke­fī­ru, brin­zu, mīk­stos sie­rus un ie­mal­kot sau­so vī­nu - gan bal­to, gan sar­ka­no. Vi­ņi var līk­smot arī ar šam­pa­nie­ti (bru­tu) un rau­dzē­tiem dzē­rie­niem, ta­jā skai­tā ar ku­mi­su un aira­nu. Bet sal­dos gā­zē­tos dzē­rie­nus gan ne­va­ja­dzē­tu dzert.

Vai gan Urāns var iz­tikt bez zi­vīm? Ne­var! Tā­pat kā bez ru­dzu mai­zes un jū­ras kā­pos­tiem.

«Urā­nie­šiem» mēdz ap­sā­pē­ties gal­va. Tad var iz­mē­ģi­nāt, vai lī­dzēs pi­par­mēt­ru, me­ža ze­me­ņu la­pi­ņu, sal­vi­jas no­vā­rī­jums. Pa­tī­ka­mas būs arī skuj­ko­ku ēte­ris­kās eļ­ļas.

9 - Nep­tū­na skait­lis

Lūk, arī jū­ras pro­duk­tu di­ēta! Su­ši, svai­gas la­ša šķē­lī­tes, ap­smi­dzi­nā­tas ar cit­ro­na su­las pi­lie­ni­ņiem - kā­pēc gan ne? Ja svai­gas zi­vis ne­šķiet tī­ka­mas, tad var pa­gar­šot ziv­ju pas­tē­ti un vi­sus ie­spē­ja­mos jū­ras ie­mīt­nie­kus: omā­rus, gar­ne­les, zi­vis, as­toņ­kā­jus, kal­mā­rus, mī­di­jas u.c. Vien ne­va­jag tos il­gi vā­rīt, sau­tēt un cept. Pie­tiek ar da­žām mi­nū­tēm, lā­sī­ti olīv­eļ­ļas un cit­ro­na su­lu - ēdiens ga­tavs. Jū­ras pro­duk­tu di­ētu var pa­pil­di­nāt ar ci­tiem ēdie­niem no skā­be­nēm, gur­ķiem, zied­kā­pos­tiem, bro­ko­ļiem, sa­lā­tiem un olīv­ām.

«Nep­tū­na cil­vē­ki» var uz­tu­rā iz­man­tot arī su­las - gan sal­das, gan skā­bas, gan ar ne­iz­teik­smī­gu (ja tā var teikt) gar­šu.

To­nu­sa pa­aug­sti­nā­ša­nai de­rēs jū­ras kā­pos­ti un ik­ri. Ja rī­tos māc no­gu­rums, laiks ie­dzert ci­go­ri­ņu ka­fi­ju vai aug­ļu su­lu.