Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Izrēķini, kura ir labākā diēta tieši tev

© depositphotos.com

3.lapa

5 - Ju­pi­te­ra skait­lis

Ēdien­kar­tes pa­ma­tu pa­mats ir dār­ze­ņi un aug­ļi vec­ro­zā, ce­ri­ņu, vi­ole­tā un mel­nā krā­sā. «Ju­pi­te­rie­šiem» nav ie­tei­ca­mas uz­ko­das starp ēdien­rei­zēm - ja ēst, tad sā­tī­gi un daudz­vei­dī­gi.

Vis­pirms - ogas: upe­nes, mel­le­nes, ave­nes, ķir­ši, sal­dās ērkšķ­ogas, tum­šās vīn­ogas, mel­nās plū­mes (svai­gas un žā­vē­tas), per­si­ki un ro­zā greip­frū­ti. Ja uz­tu­rā lie­to­siet šo ogu su­lu, tad la­bāk - bez cu­ku­ra. To­mēr, ja ne­pie­cie­ša­ma sal­dum­vie­la, ie­tei­ca­māks ir brū­nais cu­kur­nied­ru cu­kurs. «Ju­pi­te­rie­ši» zie­mas krā­ju­miem var sa­ga­ta­vot ie­vā­rī­ju­mus no tum­ša­jām ogām.

Bak­la­žā­ni, pro­tams, ir ēdien­kar­tes pir­mais nu­murs. Tos var lie­tot vis­da­žā­dā­ka­jos vei­dos, kā­dus vien fan­tā­zi­ja un pa­vār­grā­ma­tas spēj pie­dā­vāt. Ot­ra­jā vie­tā ir bie­tes. Tās ir no­de­rī­gas jeb­kā­dā vei­dā - gan svai­gā, gan vi­sā­di ap­strā­dā­tā. Svai­gu bie­šu su­la ir lie­lisks ener­ģi­jas avots. Tre­ša­jā un ce­tur­ta­jā vie­tā ir tum­šās olīv­as un spar­ģe­ļi. Ne­iz­tikt arī bez pu­pi­ņām - at­ce­rie­ties par krā­su!

Ju­pi­te­ra di­ētas ie­tei­ca­mās garš­vie­las ir krust­nag­li­ņas, saf­rāns, mus­kat­rieksts, pi­par­mēt­ra, ba­zi­liks, bet vis­la­bā­kā to­mēr ir sal­vi­ja.

Re, un te nu ir Ju­pi­te­ra di­ētas plu­siņš - var ie­mal­kot sau­so sar­ka­no vī­nu. Vien sa­prā­ta ro­be­žās un tie­šām - ti­kai ie­mal­kot.

Ja zi­nāms, ka die­nas lai­kā ne­būs ie­spē­jas kār­tī­gi pa­ēst, ka­ba­tā vai so­mi­ņā var ie­mest man­de­les vai žā­vē­tas mel­nās plū­mes, jo «ju­pi­te­rie­ši» ne­drīkst iz­just ener­ģi­jas ba­du, bet ener­ģi­ju ra­da ēdiens.

6 - Ve­ne­ras skait­lis

Tas, kas gai­ši zi­lā un zi­lā krā­sā, ir Ve­ne­ras di­ētas ēdiens. Pie­mē­ram, vī­ģes un mel­le­nes. Tās pa­lī­dzēs uz­kur­bu­lēt ener­ģi­ju or­ga­nis­mā.

«Ve­ne­ras cil­vē­kiem» ne­pa­vi­sam nav ie­tei­cams pār­ēs­ties, tad jau la­bāk pa­ga­ta­vot vieg­lus sa­lā­tus no svai­giem to­mā­tiem, gur­ķiem, ka­ba­čiem, cu­ki­ni, za­ļiem ābo­liem, pas­ti­na­ka un sa­lā­tiem, kas pār­lie­ti ar ābo­lu vai vī­na eti­ķi un olīv­eļ­ļu.

«Ve­ne­ras cil­vē­kiem» gar­šo sal­du­mi un mil­tu ēdie­ni, un vi­ņiem tā­di ir va­ja­dzī­gi. Tor­tī­tēm gan jā­sa­ka nē, bet ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj vī­ģes, kal­tē­ti ba­nā­ni, ar­bū­zi, me­lo­nes, bum­bie­ri un ap­ri­ko­zes.

Ie­tei­cams iz­man­tot brū­nos rī­sus un gri­ķus, ko pirms vā­rī­ša­nas la­bi ap­cep uz pan­nas olīv­eļ­ļā. Ie­tei­ca­mā­kās garš­vie­las ir kar­da­mons, va­ni­ļa un ka­nē­lis. De­rēs arī fen­he­lis, anīss, pi­par­mēt­ra un se­le­ri­jas sak­ne.

Ve­ne­ras di­ētā ie­tei­ca­mā­kās su­las ir no to­mā­tiem, bum­bie­riem, ap­ri­ko­zēm, per­si­kiem un ana­na­siem. Bet - svai­gas! Rī­tos var dzert dzēr­ve­ņu vai brūk­le­ņu ūde­ni: no­maz­gā­tas ogas liek bur­kā, aiz­pil­dot 2/3 no til­pu­ma, un pār­lej ar vā­ro­šu ūde­ni. «Ve­ne­ras cil­vē­kiem» ener­ģi­jas at­jau­no­ša­nai lie­ti de­rēs ka­ka­o, bet bez pie­na un cu­ku­ra - ti­kai ar va­ni­ļu pa­pil­di­nāts.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā