Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Forbes" Latvijā pārtrauc iznākt

© Ekrānuzņēmums

"Šodien iznāk jaunais Forbes žurnāls un tas ir arī pēdējais manis izdotais numurs," mikroblogošanas vietnē 'X" raksta žurnāla galvenā redaktore Katrīna Iļjinska.

"Pieci gadi (franšīzes licences termiņš) palidojuši nemanot un jāatzīst, ka izaicinājumu bija vairāk, nekā man gribējās. Ņemot vērā jomas specifiku, mazo tirgu un virkni dažādu apstākļu, kopumā tādu pieredzi nerekomendēju. Nest "koferi bez roktura" ir neērti un dārgi, " raksta K. Iļjinska, vienlaikus paužot, ka žurnāls varētu atgriezties veikalos vasaras izskaņā ar jaunu īpašnieku.

ASV biznesa žurnāls "Forbes" 2019. gadā nolēma atjaunot žurnāla izdošanu Latvijā, sadarbojoties ar SIA "Business magazine", ko izveidojusi bijusī "Forbes" Latvijas un Igaunijas izdevumu redaktore Katrīna Iļjinska.

"Jaunais "Forbes Latvija" uzsvērs digitālo risinājumu nozīmīgumu visdažādākajos biznesa sektoros un pievērsīs īpašu uzmanību veiksmīgākajām starptautiskajām kompānijām, kas ļaus vietējiem uzņēmējiem mācīties no globālas pieredzes," toreiz ezsacīja "Forbes Latvija" izdevēja Iļjinska.

"Forbes" zīmols aptver vairāk nekā 120 miljonus cilvēku visā pasaulē, veidojot 40 licencētus izdevumus 70 valstīs. "Forbes Media" zīmols ietver arī licences līgumus nekustamo īpašumu, izglītības un finanšu jomā.

2018.gada augustā izdevniecība "SK Media" bija pārtraukusi izdot ASV biznesa žurnāla "Forbes"u Latvijā un Igaunijā. Izdošana pārtraukta, jo pēc licences līguma izpildes žurnāla "Forbes" izdevējs "Forbes Media LLC" un "SK Media" nevienojās par jauna līguma nosacījumiem.