Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Swedbank" brīdina par to, kas gaidāms aprīlī

© Ilze Zvēra/F64

“Swedbank” mediju attiecību vadītājs Jānis Krops intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” atzina, ka sagaidāms, ka krāpnieki aktivizēsies aprīlī, kad hipotekāro kredītu ņēmējiem kompensēs procentu maksājumus 30% apmērā.

“Pavasarī varētu būt vairāk krāpniecības mēģinājumu,” raidījumā “900 sekundes” sacīja Jānis Krops.

“Mēs varam redzēt kaut kādus notikumus, kas saistīti ar 1. martu (deklarāciju iesniegšana Valsts ieņēmumu dienestā). Savukārt aprīlī būs 30% atmaksa hipotekāro kredītu ņēmējiem. Varētu būt, ka krāpnieki solīs palīdzēt, aicinās pieteikties, lai saņemtu procentu atmaksu,” sacīja Krops. Viņš pieļauj, ka ne visi 100 000 Latvijas iedzīvotāju, kuriem pienākas procentu atmaksa, zina, ka procentu atmaksai nav jāpiesakās. Saeimas deputāti, kuri balsoja par šo likumu, pat nav zinājuši, ka nebūs jāpiesakās.

Viņš aicina cilvēkus atcerēties, ka “nauda tiks ieskaitīta kontā” un ka “nekādi dati nebūs jāievada”, kā arī - nav nepieciešamības vērsties ar iesniegumu bankā. Nav jāpaļaujas uz konsultantu - krāpnieku, kurš “jums sakārtos papīrus”, atgādina Krops. Ja rodas bažas un šaubas, “Swedbank” pārstāvis aicina sazināties ar banku, izmantojot internetbanku.