Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Jaunākās prognozes, kādi varētu būt apkures tarifi nākamajā ziemā

© Vladislavs Proškins/F64

" Ja pagājušajā apkures sezonā bija pašvaldības, kurās tarifs bija pat virs 200 eiro par megavatstundu, tad nākamās apkures sezonai prognoze ir, ka tarifi būs zem 100 eiro par megavatstundu,"intervijā aģentūrai LETA atzīst Latvijas lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Normunds Audzišs.

Viņš cer, ka nekas nemainīsies un situācija nākamajā apkures sezonā būs krietni labāka.

"Tajā pašā laikā domāju, ka arī lielākā daļa pašvaldību ir izvērtējušas aizvadītās apkures sezonas mācības un sūro pieredzi un šai apkures sezonai gatavojas jau laikus, sacīja Normunds Audzišs.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pagājušajā apkures sezonā lielu atbalstu sniedza arī valsts. Pēc N. Audziša teiktā, aizvadītajā apkures sezonā atbalsts tika sniegts, cenai pārsniedzot 68 eiro par megavatstundu, pārējo maksājuma daļu sadalīja uz pusēm un pusi sedza no valsts puses. "Maznodrošinātajiem un grūtībās nonākušām ģimenēm atbalsts būs vajadzīgs jebkurā gadījumā. Par pārējiem iedzīvotājiem, ja apkures cenas pieaugs, valdībai būs jālemj. Vienlaikus uzskatu, ka atbalstam ir jābūt daudz mērķētākam, lai atbalstu saņemtu tie iedzīvotāji, kam tas patiešām nepieciešams, un te būtu svarīga sadarbība ar pašvaldībām, kas var apzināt šādas iedzīvotāju grupas savā reģionā,| uzsver Normunds Audzišs.