Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Vai ofisi pazudīs un paliks tikai attālinātais darbs?

© Nora Krevneva / F64

“Covid-19 mūs brīnišķīgi iemācīja, ka Zooms ir ērts līdzeklis,” apgalvo uzņēmējs Guntis Kokins TV24 raidījumā “Kur tas suns aprakts” , kuru vada politisko procesu komentētājs Māris Zanders.

Raidījuma vadītājs vaicā uzņēmēja domas, kā esošā pandēmija un ierobežojumu laiks, kad liela daļa cilvēki uzsākuši darbu attālināti, biroja darbinieki pienākumus turpina veikt no mājam, ietekmēs turpmāko uzņēmumu iekšējo darba organizēšanu, vai tam būs ilglaicīgas sekas?

“Atsevišķās darba vietās tas [darbs attālināti] tika piekopts arī pirms pandēmijas. Covid-19 mūs brīnišķīgi iemācīja, ka Zooms ir brīnišķīgi ērts līdzeklis. Tas savukārt nenozīmē, ka ofisi pazudīs, attālinātā strādāšanas daļa kopējā aktivitātē ļoti strauji pieauga, visdrīzāk tā mazliet kritīsies, bet nekad vairs nenokritīsies līdz iepriekšējam līmenim.”

Uzņēmējs uzskata, ka darba devēja loma mainīsies, jo tas, ko kādreiz sagaidīja darbinieks no darba devēja (infrastruktūru, telpu, datoru, telefonu u.c) ir mainījies, Covid-19 to visu ir veicinājis.