Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

FM Eiropas Komisijai nosūta pieteikumu finansējumam lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstībai

Finanšu ministrija (FM) šodien nosūtījusi Eiropas Komisijai (EK) pēdējo no paredzētajiem lielajiem Kohēzijas fonda (KF) projektu pieteikumiem 2007. līdz 2013.gada plānošanas periodā.

EK nosūtīts pieteikums par lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstību. Kopējās projekta izmaksas paredzētas 81 miljona latu apmērā, no tiem 39,9 miljoni lati būs lidostas "Rīga" finansējums un 41,1 miljons latu - Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējums no Kohēzijas fonda.

Līdz ar to šobrīd EK kopā ir iesniegti septiņi Latvijas lielie ES fondu projekti, no tiem seši satiksmes nozarē un viens vides nozarē. Trīs no iesniegtajiem projektu pieteikumiem jau ir apstiprināti, bet atlikušie vēl ir vērtēšanas stadijā, aģentūru LETA informēja FM.

Lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstības projektā plānotās investīcijas ietver lidostas infrastruktūras uzlabošanu, lai tā atbilstu vides aizsardzības prasībām, drošības standartiem saskaņā ar Starptautiskās Civilās Aviācijas Organizācijas II kategorijas prasībām, proti, lidostas infrastruktūra, kas ļauj lidmašīnām nolaisties un pacelties nelabvēlīgos laika apstākļos un avārijas situācijās.

Kā norāda FM, plānotās projekta aktivitātes būtiski uzlabos lidojumu drošību, samazinās lidostas darbības ietekmi uz vidi, kā arī infrastruktūras modernizācijas rezultātā tiks palielināta pasažieru uzņemšanas kapacitāte - līdz 6 miljoniem 2014. gadā.

Projektu plānots īstenot līdz 2014.gada beigām.