Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Noskaidrots, kuri ir šogad pieprasītākie suvenīri

© F64

Šogad, kad Latvija atzīmē valsts 100 gadu jubileju, pieprasītākie suvenīri ir metāla nozīmītes ar Latvijas karoga lentu vai simtgades logo, kamēr pagājušajā gadā iedzīvotāji vairāk izvēlējās karogu lentītes, kuras piespraust apģērbam, pastāstīja SIA "Baltijas suvenīri" vadītāja Santa Naudiņa.

Pēc šiem suvenīriem nav tik liels pieprasījums kā pēc tradicionālajiem.

Tāpat viņa sacīja, ka par godu valsts svētkiem "Baltijas suvenīri" šogad klientiem sākuši piedāvāt tekstila izstrādājumus ar valsts simboliku. "Mēs sajutām, ka galda klāšanai ir nepieciešams kas daudz greznāks, nekā parasti. Tāpēc šogad suvenīru klāstā piedāvājam arī īpašas salvetes, sveces un citus galda aksesuārus svētku noformējumam," norādīja Naudiņa.

Viņa piebilda, ka klientiem ir interese par šiem produktiem, taču, ņemot vērā, ka tie ir jauni produkti, pagaidām pēc šiem suvenīriem nav tik liels pieprasījums kā pēc tradicionālajiem.

Naudiņa sacīja, ka "Baltijas suvenīri" Latvijas simtgadei gatavotājas 3-4 gadus. "Mēs ļoti plānojām apgrozījumu un preču skaitu, jo mums bija svarīgi, lai visiem pietiek. Arī veikali izvērtēja, ka būs jāiepērk vairāk un veica lielus pasūtījumus. Ņemot vērā, ka Kultūras ministrija nolēma svētkus svinēt piecus gadus, mēs ceram, ka tirgotāji arī turpmākos piecus gadus interesēsies par Latvijas simtgades suvenīriem un tos vēlēsies tirgot," viņa atzina.