Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"airBaltic" lidojumus uz Liepāju visa gada garumā vēl nesola

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Lai izvērtētu iespēju lidojumus uz Liepāju veikt visa gada garumā, nepieciešama pilnīga reisa komerciālā analīze, sacīja Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Viņa atzīmēja, ka jaunā reisa Rīga-Liepāja līdzšinējais pieprasījums un vietu piepildījums ir atbilstošs sākotnējām prognozēm, uzrādot labus rezultātus. Līdz šim kopumā ir pārdotas vairāk nekā 3400 biļetes un to skaits turpina pieaugt. Liepājas reisā kopumā pašlaik pārvadāti 2442 pasažieri.

Tāpat viņa pastāstīja, ka 46% biļešu iegādāti tikai lidojumiem starp Rīgu un Liepāju, bet 54% tranzītlidojumiem, caur Rīgu savienojot Liepāju ar pārējiem "airBaltic" galamērķiem. Pieci populārākie tranzīta galamērķi Liepājas maršrutā ir Londona, Maskava, Kopenhāgena, Berlīne un Hamburga.

Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

"Lai izvērtētu iespēju lidojumus uz Liepāju veikt visa gada garumā, nepieciešama pilnīga reisa komerciālā analīze. Tā būs pieejama rudens pusē, kad noslēgsies padziļināta jūlija un augusta pārvadājumu analīze," pauda Briede.

Kā ziņots, Liepājas pašvaldība šodien informēja, ka no Civilās aviācijas aģentūras saņemts apstiprinājums par Liepājas lidlauka sertifikāta un ekspluatācijas nosacījumu izmaiņām, kas ļauj lidostas darbību turpmāk veikt visa gada garumā.

Liepājas lidostas rekonstrukcijas darbi noslēdzās 2015.gada oktobrī. Lidostā izbūvēts jauns skrejceļa segums, nostiprināta lidjosla, atjaunots un paplašināts manevrēšanas ceļa segums, kā arī atjaunots lidmašīnu perons un stāvvietas.