Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijas Banka nāks klajā ar priekšlikumiem veselīgas nodokļu sistēmas ieviešanai

© F64

Latvijas Banka šodien medijus iepazīstinās ar saviem priekšlikumiem vienkāršas, konkurētspējīgas, cilvēkiem un uzņēmumiem labvēlīgas nodokļu sistēmas ieviešanai.

Preses brīfings plkst.14 notiks Latvijas Bankas ēkā Rīgā, K.Valdemāra ielā 2A. Ar žurnālistiem tiksies un uz jautājumiem atbildēs Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste un ekonomiste Baiba Traidase.

Centrālā banka informē, ka Latvijas Bankas ekonomisti sadarbībā ar uzņēmēju organizācijām veikuši detalizētu analīzi un izstrādājuši priekšlikumus vienkāršas, konkurētspējīgas, cilvēkiem un uzņēmumiem labvēlīgas nodokļu sistēmas ieviešanai. Priekšlikumi apkopoti dokumentā "Nodokļu stratēģija 20/20".

"Nodokļu stratēģija 20/20" tiks nosūtīta lēmumu pieņēmējiem parlamentā un valdībā, pašvaldībām, vadošajām uzņēmēju un citu jomu sabiedriskajām organizācijām, kā arī būs pieejama Latvijas Bankas interneta vietnē "makroekonomika.lv".

Latvijas Banka vērš uzmanību, ka tā uz vispusīgas ekonomiskās analīzes pamata izstrādā un turpinās izstrādāt priekšlikumus ekonomiskās politikas veidošanai, kas atbalstītu straujāku valsts izaugsmi un monetārās politikas lēmumu iedarbīgumu.

Kā ziņots, Finanšu ministrija drīzumā piedāvās savu nodokļu reformu plānu. Pērn pēc Finanšu ministrijas pasūtījuma Latvijas nodokļu sistēmu vērtēja Pasaules Banka.