Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Kučinskis: Jānodrošina ilgtspējīga valsts attīstība ar IKP pieaugumu

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Galvenais mērķis paliek nemainīgs - jānodrošina ilgtspējīga valsts attīstība ar IKP pieaugumu 4% līdz 5% katru gadu, uzrunājot Saeimu, uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers uzvēra, ka tā nav utopija, ja precīzi tiks pildīti valdības deklarācijā un rīcības plānā definētie uzdevumi, piemēram, konkurētspējīgas vai pat izcilas uzņēmējdarbības vides izveide, labvēlīga investīciju klimata iedibināšana, stratēģisko investīciju virzienu attīstīšana utt.

Valdība vadītājs pauda, ka reizē ar pozitīviem signāliem gan ekspertu, gan uzņēmēju vidē aizvien biežāk izskan bažas par iespējamo stagnāciju vai pat jaunas krīzes vilni, kurš var skart arī Latviju. Trauksmes pamatā ir cilvēku prātos valdošā nenoteiktība, satraucošas pārmaiņu gaidas Eiropā un pasaulē, uzskata politiķis.

Tās tiek saistītas ar "Brexit", vēlēšanu rezultātiem ASV, iespējamo populisma vilni vecajās Eiropas Savienības dalībvalstīs, lokālajiem militārajiem konfliktiem pasaulē, bēgļu krīzi un citiem.

"Nenoteiktība šobrīd ir biežāk lietotais vārds tiklīdz kāds sāk spriest par ekonomikas attīstību," teica premjers. Viņš atzina, ka tas nepadara vieglāku valdības darbu, tomēr liek vairāk koncentrēties uz lietām, kuras ir valdības un arī Saeimas kompetencē.