Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Pelēkā: Šogad VID jo īpaši aktīvi cīnījies ar kontrabandu

© Emīls Desjatņikovs/ f64 photo agency

Šogad deviņos mēnešos Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir ļoti aktīvi cīnījies ar kontrabandu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

"Šogad deviņos mēnešos, neskatoties uz visām rotācijām un visām iespējamajām negācijām, VID ir ļoti aktīvi cīnījies ar kontrabandu," teica Pelēkā.

Tostarp viņa informēja, ka 2016.gada deviņos mēnešos akcīzes preču kontrabanda atklāta 572 gadījumos. Muitas kontroles punktos šogad deviņos mēnešos ir izņemti vairāk nekā 20 miljoni cigarešu, 12 tūkstoši litru degvielas un arī divi tūkstoši litru alkoholisko dzērienu.

Savukārt narkotisko un psihotropo vielu kontrabanda šogad deviņos mēnešos ir atklāta vairāk nekā 300 gadījumos, piebilda Pelēkā.

Jau vēstīts, ka VID šodien preses konferencē informēs par nodokļu ieņēmumu aktualitātēm 2016.gada deviņos mēnešos, kā arī sniegs plašāku ieskatu kontrabandas apkarošanas jomā.

Preses konferencē Pelēkā īsi informēs par nodokļu ieņēmumiem šogad deviņos mēnešos, bet VID ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā un Muitas pārvaldes direktora pienākumu izpildītāja Ingrīda Gulbe-Otaņķe informēs par VID muitas iestāžu darbības rezultātiem akcīzes preču un narkotisko vielu kontrabandas apkarošanas jomā. Savukārt VID Muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš informēs par šajā jomā uzsāktajiem kriminālprocesiem un nozīmīgāko kriminālprocesu izmeklēšanas gaitu.

Preses konferences notiks plkst.11 VID administratīvajā ēkā Rīgā, Talejas ielā 1, 1.stāva konferenču zālē.