Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Sešām partijām drīzumā izmaksās daļu no pusmiljonu eiro lielā finansējuma

© F64

Valsts drīzumā sešām Saeimā iekļuvušajām partijām izmaksās daļu no vairāk nekā pusmiljonu eiro lielā valsts budžeta finansējuma.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) aģentūra LETA noskaidroja, ka saskaņā ar likumu valsts budžeta finansējumu piešķir partijām, par kurām iepriekšējās Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā 2% vēlētāju - finansējums tiek izmaksāts 71 centa apmērā par katru iegūto balsi gadā.

Valsts budžeta finansējumu piešķir uz četriem gadiem un izmaksā, sākot ar gadu pēc Saeimas vēlēšanām. Maksājumus veic četras reizes gadā, un pirmā summa jāpārskaita līdz 15.janvārim.

Pērn decembrī KNAB pieņēma lēmumus par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu sešām partijām. Partija "Saskaņa" kopumā šogad saņems 149 019 eiro, "Vienotība" - 141 669 eiro, Zaļo un zemnieku savienība - 126 529 eiro, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 107 612 eiro, "No sirds Latvijai" - 44 389 eiro, savukārt Latvijas Reģionu apvienība - 43 176 eiro. Kopumā partijas šogad saņems 612 394 eiro.

Līdz nākamās nedēļas beigām partijām tiks izmaksāta viena ceturtdaļa no iepriekš minētās gada summas.