Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Atspēriena" grantus saņems zirņu čipsu ražotāji, mobilo aplikāciju projekti, apģērbu ražotāji

© Nra arhīvs

Rīgas domes un AS "Swedbank" grantu programmas "Atspēriens" atbalstu šogad ieguvušas deviņas uzņēmējdarbības idejas, tostarp zirņu čipsu un apģērbu ražotāji, kā arī komunikāciju projekti, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā.

"Atspēriena" desmitā konkursa uzvarētājiem tiks piešķirts finansējums biznesa ideju īstenošanai un attīstībai kopumā 57 375,35 latu apmērā. Šajā konkursā tika iesniegta 101 uzņēmējdarbības projektu ideja, bet atbalstu saņems deviņas.

Ar šodien piešķirto atbalstu SIA "Erda Food" plāno uzsākt veselīgu pelēko zirņu čipsu ražošanu, iegādājoties specifiskas iekārtas, reģistrējot preču zīmes Eiropas Savienībā un Krievijā. Ar "Atspēriena" atbalstu tiks izstrādāta mājaslapa, kā arī apmaksāti grāmatvedības ārpakalpojumi.

Konkursā atbalstīta SIA "A-la-tea" informatīvā tējas suvenīra ražošanas attīstība un eksporta veicināšana - grāmatvedības pakalpojumi, juridiskie pakalpojumi, tulkošanas pakalpojumi, pārdošanas aprīkojuma izgatavošana, mājaslapas izveide, interneta veikala izveide, eksporta tirgus izpēte un partneru piesaiste, tehniskā prototipa izveide dabā, tirdzniecības nojumes un tās pārvietojamās somas iegāde.

Ar "Atspēriena" atbalstu Rihars Skrubis iecerējis radīt mikročipu mobilajām ierīcēm ar personalizējamu funkcionalitāti "DIMPLEstick" - tiks izveidots prototips, izstrādāta "Android" aplikācija, preču zīme tiks reģistrēta Eiropas Savienībā un ASV, kā arī jaunais uzņēmējs varēs saņemt juridiskās konsultācijas.

Savukārt SIA "Walmoo" par granta līdzekļiem plāno iegādāties specifiskas iekārtas un programmatūru, lai izveidotu mobilu identifikācijas, komunikācijas un lojalitātes platformu.

Bērnu apģērbu zīmola "Hebe" ražošanas attīstības un eksporta veicināšanas stratēģijas īstenošanai tiks iegādātas jaunas iekārtas un aprīkojums. Arī uzņēmēja Indra Salcēviča plāno iegādāties specifiskas iekārtas modes zīmola preču ražotnes izveidei.

Ar "Atspēriena" atbalstu specifiskas iekārtas varēs iegādāties arī SIA "Remix Group" privātā mūzikas skola "Andžeja Grauda bungu skola", kā arī šausmu trase "Psaiho.lv".

Savukārt SIA "Look at Riga" varēs apmaksāt ārpakalpojuma izdevumus grāmatvedības pakalpojumiem, interneta mājaslapas "Look at Riga" izstrādāto, specifiska rakstura datorprogrammu, preču zīmes reģistrāciju un tehnisko prototipu izveidi.

Jau ziņots, ka šis ir jau desmitais "Atspēriena" konkurss. Tas tiek rīkots jau piekto gadu, turpinot veicināt jauno uzņēmumu attīstību. Kopš 2009.gada atbalstītas 100 uzņēmējdarbības idejas par kopējo budžetu 500 000 latu

"Piecu gadu laikā sadarbībā ar Rīgas domi esam devuši "Atspērienu" jau simts uzņēmējdarbības idejām. Katra no tām ir bijusi inovatīva, pārsteidzoša un apliecinājusi dzīvotspēju ne tikai pašmāju biznesa vidē, bet arī eksporta tirgos. Novēlu ikvienam ar sapni un ideju par savu biznesu uzdrīkstēšanos un degsmi par tās īstenošanu. Galvenais ir spert pirmo soli - būt tik drosmīgam, lai ideju izlaistu ārpus sevis, nodotu žūrijas un patērētāju vērtējumam," saka Daniils Ruļovs, "Swedbank" uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs un valdes loceklis Latvijā.