Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Citi raksti

Iepazīstot dzelzceļa vēsturi, Cēsu ģimene divās nedēļās pieveic 5000 km apkārt Latvijai

Dzelzceļa vēsture ir patiesi aizraujoša - par to pārliecinājās arī Ozoliņu ģimenes dāmas no Cēsīm. Iepazīstot dzelceļa vēsturiskās vietas, aktīvās cēsinieces divās nedēļās pieveica 5000 kilometru apkārt Latvijai. Aizraujoties ar spēles “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” ideju, viņas īsajā laikā posmā ieguva maksimālo punktu skaitu un kļuva par spēles pirmā mēneša uzvarētājām.

Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar aktīvajām Latvijas apceļotājām - Kristīni, Zani un Ingu Ozoliņām.

Iepazīstoties ar vēsturiskajiem aplikācijas “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” punktiem, ir viegli krist azartā - gribas veidot fotokolāžas un apgūt arvien jaunus objektus. To apliecina arī pirmā mēneša uzvarētājas - mamma Inga un meitas Kristīne un Zane. Divu nedēļu laikā apmeklējaot visus 155 spēles objektus, viņas ieguva maksimālo punktu skaitu - 930.

Fotogrāfijas autore: Zane Ozoliņa

Kā stāsta Kristīne, tieši ģimenes tētis bijis tas, kurš pirmais uzzinājis par aplikāciju, un īsi pēc tam spēlē iesaistījusies arī visa ģimene. “Sākām ar Cēsu staciju, Bušlejas pārbrauktuvi un Raunas tiltu. Jau pēc pirmajiem trīs apmeklētajiem punktiem aplikācija iepatikās, un gribējās to izmantot vēl.”

Fotogrāfijas autore: Kristīne Ozoliņa

“Mūsu ģimenei viens no hobijiem ir “Geocaching” jeb slēpņošana - šī spēle likās līdzīga, un tas mūs piesaistīja. Sākotnēji nemaz nebija plānots apmeklēt visus kartē esošos objektus - likās, ka tas ir gandrīz neiespējami,” stāsta Kristīne.

Fotogrāfijas autore: Zane Ozoliņa

“Jau nākamajā dienā devāmies Ainažu virzienā ar mērķi apmeklēt aplikācijas punktus, kas būs pa ceļam. Vakarā spēlētāju topā ieņēmām pirmās trīs vietas un sapratām, ka aplikācija jau ir izraisījusi tādu kā atkarību. Nolēmām neapstāties un vasaras garumā plānojām apceļot lielāko daļu, bet ne visus no spēles punktiem, jo daži no objektiem bija tālu. Taču konkurence un adrenalīns darīja savu, kā rezultātā divu nedēļu laikā apceļojām visus spēles objektus un ieguvām maksimālo punktu skaitu. Parasti vasarā dodamies ceļojumā pa Eiropu ar automašīnu. Šogad šo ceļojumu aizstājām ar dzelzceļa 155. gadadienai veltīto spēli.”

Fotogrāfijas autore: Kristīne Ozoliņa

Ar ceļojumu aplikācijas “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” palīdzību 155 vietās visā Latvijā iespējams izveidot interesantas fotokolāžas, savienojot dzelzceļa pagātni un tagadni. Galvenais spēlētāja uzdevums - ar aplikācijas palīdzību nofotografēt kādu no 155 vēsturiskajiem dzelzceļa objektiem tādā rakursā, kā tas attēlots aplikācijā esošajā senajā fotogrāfijā. Iegūto fotokolāžu iespējams publicēt savos sociālajos tīklos, kā arī ar publicēto fotokolāžu palīdzību krāt punktus un tikt pie balvām. Katra mēneša beigās tiek apbalvoti trīs aktīvākie ceļotāji.

Aplikāciju izstrādājusi VAS “Latvijas dzelzceļš”, atzīmējot 155 gadus kopš Latvijā atklāta pirmā dzelzceļa līnija. Plašāka informācija par aplikāciju un katra mēneša īpašajiem piedāvājumiem pieejama mājaslapā www.dzelzcelam155.lv. Aplikāciju atbalsta gan Android, gan iOS operētājsistēma.