Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Citi raksti

Četri maršruti tavai atpūtai brīvdienās Latvijā

Ja meklē jaunas idejas, kā interesanti pavadīt brīvdienas, noteikti noderēs aizraujošā ceļojumu aplikācija “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad”. Ar tās palīdzību 155 vietās visā Latvijā iespējams izveidot interesantas fotokolāžas, kurās savienota dzelzceļa pagātne ar tagadni. Vēsturisko punktu iepazīšana ir atraktīvs veids, kā pavadīt brīvdienas gan kopā ar ģimeni, gan draugu lokā. 155 spēles objekti ir visā Latvijas teritorijā - apgūstot arvien jaunus, ir iespēja nokļūt arī tādos Latvijas nostūros, kur paši nebūtu pat iedomājušies doties. Spēle patiks arī visiem tiem, kuri aizrāvušies ar orientēšanos vai fotografēšanu ar viedtālruņiem.

Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar četriem spēles maršrutiem - idejām, kā aizraujoši pavadīt nedēļas nogales vasarā.

Fotogrāfijas autore: Sanda Strazde

Biksti-Liepāja. Ja brīvdienās tā vien gribas aizbraukt uz vēju pilsētu Liepāju, kurā dzimusi ne viena vien Latvijas rokmūzikas leģenda, dodies “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” vēsturiski bagātajā maršrutā Biksti-Liepāja. Tajā varēsi iemūžināt gan Bikstu, Brocēnu, Saldus, Airītes, Skrundas un Rudbāržu stacijas, gan Tadaiķu viaduktu un Grobiņas un Liepājas stacijas, gan arī Liepājas dzelzceļa tiltu. Šo objektu vidū noteikti pievērs uzmanību Liepājas plašajai stacijas ēkai. Tā laika gaitā saglabājusies teju neskarta un uzņem dzelzceļa pasažierus jau no 1871. gada. Vēl būtiski, ka 2015. gadā Liepājas stacijā tika veikta sliežu ceļu rekonstrukcija un signalizācijas sistēmas modernizācija, kas ierindo Liepāju starp tehniski modernākajām dzelzceļa stacijām Eiropā. Fotogrāfijā redzama Liepājas stacija.

Fotogrāfijas autors: Leonid Orlov

Tukums-Ventspils. Viens no šīs spēles garākajiem maršrutiem ir Tukums-Ventspils, kurā ietilpst 13 pieturas punkti. Ceļojums uz Ventspili iesāksies ar Tukuma stacijas un Abavas tilta apmeklējumu, turpināsies ar viesošanos Kandavas, Stendes, Dižstendes, Talsu un Spāres stacijās, Ugāles stacijas ūdenstornī, Popes un Ventspils stacijās un visbeidzot arī Kalna, Aizputes un Muzeja stacijās. Kad būsi apmeklējis visus šī maršruta vēsturiskos dzelzceļa punktus, noteikti paviesojies arī populārākajos Ventspils tūrisma objektos, piemēram, Livonijas ordeņa pilī, Piejūras brīvdabas muzejā un Dienvidu molā. Fotogrāfijā redzama Ventspils stacija.

Fotogrāfijas autors: Gundars Krakops

Ziemeļkurzemes loks. Gleznainais Ziemeļkurzemes loks, kurš ietver Mērsraga un Rojas stacijas, Mazirbes tiltu, kā arī Dundagas, Valdemārpils un Vandzenes stacijas, aizvedīs tevi iedvesmojošā ceļojumā gar Baltijas jūras piekrasti pašā Kurzemes ziemeļu galā. Turklāt arī šie Ziemeļkurzemes loka pieturas punkti var lepoties ar raibu vēsturi. Piemēram, Otrā pasaules kara laikā Rojas stacija tika pārdēvēta par Rojupi, jo Rojas stacija bija arī Ukrainā un nereti kravas aizceļoja uz nepareizo galamērķi. Fotogrāfijā redzama Vandzenes stacijas ēka, kuras senais nosaukums bija “Krepliņi”.

Fotogrāfijas autors: Leonid Orlov

Pierīgas loks. Pierīgas loks būs vērtīgs maršruts garāku ceļojumu cienītājiem, jo vedīs cauri 17 punktiem, tostarp Babītes, Priedaines, Lielupes, Bulduru, Dubultu, Pumpuru, Asaru stacijām un noslēgsies Olaines stacijā. Šo ceļojumu noteikti vērts apvienot arī ar pastaigu pa kādu no smilšaino kāpu un krāšņo priežu mežu ieskautajām Jūrmalas pludmalēm, nesteidzīgā solī “ķerot” saules starus un spirgto jūras gaisu. Fotogrāfijā redzama Priedaines stacija.

Vairāk informācijas par aplikāciju "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" un īpašajiem spēles piedāvājumiem meklē www.dzelzcelam155.lv.