Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Citi raksti

Izglītība sirdij!

© Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža

Medicīna - tā ir izglītība sirdij! Lai kļūtu par izcilu veselības aprūpes speciālistu, ir jābūt ne tikai perfektām prasmēm, bet arī milzīgai mīlestībai pret savu darbu un apkārtējiem cilvēkiem.

Lūk, tieši šādus speciālistus jau kopš 1980. gada sagatavo Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža (toreiz Rīgas 5. medicīnas skola). Kopš skolas atklāšanas ir uzsāktas un īstenotas nozīmīgas pārmaiņas māsu izglītībā. Ieguldīts darbs māsu izglītības pilnveidē un sabiedrības informēšanā par māsas lomas nozīmību veselības aprūpē un medicīnas nozarē.

Mūsdienās koledža piedāvā iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību akreditētās studiju programmās Māszinības, Ārstniecība, kā arī Masāža un hidroterapija, kļūstot par: ārsta palīgu, māsu vai masieri.

Studentiem tiek piedāvātas studijas valsts budžeta dotētās studiju vietās. Mācības notiek kvalificētu mācībspēku un veselības aprūpes speciālistu vadībā slimnīcās un tām maksimāli pietuvinātā vidē. Studiju laikā iespējams gūt pieredzi starptautiskos projektos un doties apmaiņas programmās uz kādu no partnervalstīm. Koledža nodrošina ikvienam studentam dzīvesvietu mājīgā studentu viesnīcā, turklāt tā atrodas klīniku un citu prakšu vietu tuvumā.

Mācības iespējams savienot ar darbu, tāpēc arī jau strādājošiem medicīnas nozares darbiniekiem ir iespēja celt savu kvalifikāciju un kļūt par internās aprūpes māsu, bērnu aprūpes māsu, anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsu, ambulatorās aprūpes māsu, ķirurģiskās aprūpes māsu, neatliekamās medicīnas ārsta palīgu vai ambulatorās aprūpes medicīnas ārsta palīgu.

Liels gandarījums ir par koledžas studentiem, kuri studentu pašpārvaldei piešķirtos budžeta līdzekļus izlieto, organizējot labdarības, sporta, kultūras un intrešizglītības pasākumus.

Kļūt par izcilu veselības aprūpes pārstāvi spēj inteliģenta, līdzjūtīga un atbildīga personība! Ja arī tavs aicinājums ir medicīna, tad nāc studēt Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžā.

Uzņemšana studiju programmās no 4. jūlija līdz 19. augustam.

Informācija par studijām: www.rmkoledza.lu.lv.