Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Citi raksti

Dabisks analgētiķis un organisma sapurinātājs

SCENAR DZIEDNIECĪBAS CENTRS "HEALICA" © Publicitātes foto, HEALICA

 «Scenar» aparāts pirms vairākiem desmitiem gadu tika radīts militārām vajadzībām, bet tagad to izmanto kā dabisku analgētiķi, lai noņemtu sāpes bez medikamentiem.

«Aparāts neārstē, bet palīdz,» uzsver «Scenar» dziedniecības centra «Healica» vadītāja Inga Kaminska. «Nenoliedzu medicīnas iespējas, daudzus klientus sūtu uz analīzēm, jo esam dziedniecības centrs un ar ārstniecību nenodarbojamies. Bet mūsu uzdevums ir dot cilvēkam iespēju būt veselam, panākt, lai organisms pats sevi atveseļo. Mēs nākam palīgā tad, kad organisms signalizē, ka ir problēma.»

Viņa skaidro, kā darbojas «Scenar» un kādos gadījumos tas palīdz.

Nolasa šūnu informāciju

«Scenar» aparāts izmanto ķermeņa spēju vadīt informāciju pa nervu šķiedrām. Proti, šūnas savā starpā «sarunājas» tikai tad, ja starp tām veidojas bioelektriskie impulsi. Embrija stadijā āda un nervu sistēma veidojas no viena pamata – no ektodermas. Tāpēc informāciju par to, kas notiek organismā, var nolasīt no nervu šūnām ādas virspusē. Vienkāršāk sakot, informācija par to, kas notiek nervu sistēmā un ķermenī, nonāk uz ādas, un ir vajadzīgs tulks, lai saprastu, kas mūsos notiek. Par tādu tulku var uzskatīt «Scenar» aparātu, kas izmanto tādus pašus elektriskos impulsus, kādi piemīt cilvēka ķermenim. Pieliekot pie ādas, aparāts šos impulsus dublē.

Par problēmu informē nervu sistēmu

Piemēram, pieliekot aparātu pie ādas aknu rajonā, viss, kas notiek šajā orgānā, ir nolasāms uz ādas. Tikko ir informācija par izmaiņām šūnu līmenī, aparāts to konstatē. Kas notiek? Virzot aparātu pa ādas virsmu, uz tās var parādīties sarkani vai izteikti balti plankumi, mainīties aparāta skaņa vai tas pielīp pie ādas. 

Šī ir diagnostika, lai noteiktu problēmu, jo ne vienmēr par to signalizē sāpes vai citāda veida diskomforts. Pēc tam, kad problēmzona ir noteikta, aparātā var pielāgot vajadzīgās frekvences impulsus, lai pa ādas virskārtā (apmēram divu milimetru biezumā) izvietotajiem neironiem sūtītu informāciju nervu sistēmai.

Izklausās sarežģīti, bet viss notiek ļoti ātri – kamēr aparātu virza pa ādu, tā radītie impulsi nevis «izlaužas» cauri ādai un tieši ietekmē aknas, bet darbojas caur ādu un nervu sistēmu. Nervu sistēmai tiek dota informācija par to, kas notiek, kādas ir problēmas, un tā sūta uzdevumu atbildīgajam orgānam laboties, lai tas funkcionētu pilnvērtīgi. Tādējādi nervu sistēma dod komandu, lai organismā hormonu līmenī veidotos vielas, kas palīdz mazināt, piemēram, akūtas sāpes, vienlaikus labvēlīgi ietekmējot vēl citas problēmzonas. Jau dažu sekunžu laikā situācija mainās – vai nu sāpes pazūd, vai aparāts «atlīp» no ādas, vai arī tam mainās skaņas signāls u.tml., jo centrālā nervu sistēma, saņemot informāciju par patoloģiju, pati to izmaina, saved kārtībā. Par to var pārliecināties jau pirmajā vizītē pie «Scenar» terapeita, kad tiek ievākta anamnēze un veikti funkcionālie testi. Ja cilvēks ar grūtībām noliecies un pēc tam nespēj ātri atgriezties vertikālā stāvoklī, pēc procedūras muguras sāpes viņam diskomfortu vairs nerada. 

Akūtas un hroniskas slimības

Ja ir akūta situācija, tad pietiks ar divām trim stundu ilgām procedūrām, lai remdētu pēkšņas sāpes, bet, lai tās likvidētu pilnībā, iespējams, vajadzēs veikt līdz sešām procedūrām. Piemēram, cilvēkam ir locītavu deformācija. Lai mazinātu sāpes, ir jālieto pretsāpju medikamenti. «Scenar» aparāts var aizvietot pretsāpju zāles, un efekts būs tikpat ilgs – no četrām līdz astoņām stundām. Pēc tam atkal vajadzēs sāpošo vietu apstrādāt ar «Scenar».

Hroniskām kaitēm (muguras, locītavu sāpes, bronhiālās slimības, podagra) būs nepieciešams ilgstošs kurss – 10–12 procedūras un pat atkārtots kurss, tādējādi ievērojami uzlabojot dzīves kvalitāti.

Jāiegūst zināšanas, lai prastu izmantot

Ja sāp acis vai galva, vai tas nozīmē, ka ar aparātu jāiedarbojas acu zonā vai deniņu rajonā? Ne vienmēr. Un kur ar aparātu iedarboties, ja ir augsts asinsspiediens? Tāpēc jāapgūst metodoloģija, kā pareizi izmantot «Scenar», pretējā gadījumā vēlamā efekta nebūs. Enerģijas plūsma ķermenī notiek arī pa enerģētiskajiem kanāliem – meridiāniem, uz kuriem izvietoti daudzi bioloģiski aktīvie punkti. Piemēram, ja ir augsts asinsspiediens, tad jāzina, kādā virzienā «jāglauda» sirds meridiāns, lai normalizētu spiedienu. Iespējams, nogurumu, trauksmi, sāpes, dusmu lēkmes jau esam pieraduši uzskatīt par normu. Tā ir, un viss. Tālab vispirms jāsaprot, kur meklējams cēlonis. Ja ir vājas aknu un žultspūšļa funkcijas, daudzi bērnībā bieži slimo ar angīnu, vēlāk viņiem pasliktinās redze, bet pusmūžā var rasties vēnu slimības – vēnu varikozes, hemoroīdi. Izmantojot «Scenar», jau divu dienu laikā iespējams samazināt akūtos angīnas simptomus, bet, iespējams, bioelektriskie impulsi ir jānosūta ne tikai kakla rajonā, bet arī aknu zonā. Tāpēc nepieciešamas zināšanas, ja cilvēks nolēmis iegādāties aparātu lietošanai mājās.

Mājas apstākļos var palīdzēt akūtos gadījumos – noņemt sāpes, atvieglot situāciju, paātrināt izveseļošanos.

Uzklausa sūdzības un izvēlas metodoloģiju

Ar profesionālo «Scenar» aparātu manipulācijas veic speciālists, kurš apguvis šo ierīci. Atnākot pie speciālista, tiek ievākta anamnēze. Ar ko slimojis, par ko sūdzas pašlaik, kāds ir miegs, cikos mostas, kāda ir vēdera izeja, vai nogurst ikdienā utt. Pēc anamnēzes ievākšanas tiek veikts funkcionāls tests, lai pirms manipulācijas pārbaudītu, cik tālu var noliekties vai pagriezt galvu. Visu informāciju ieraksta anketā, un speciālists izvēlas konkrētu metodoloģiju, vadoties pēc cilvēka sūdzībām, nevis pats pēc savām izjūtām nosaka, kuras ķermeņa daļas skenēs, cik ilgi un cik bieži. Metodikas izvēlē «Scenar» terapeits vadās tikai no tā, ko «saka» cilvēka ķermenis.

Ne vienmēr cilvēks par visām veselības problēmām informē uzreiz, jo ir tik ļoti pieradis pie hroniska diskomforta, ka to pat neuzskata par problēmas vērtu. Iespējams, par vēl kādām sūdzībām viņš atcerēsies vēlāk.

Efektu iespējams pamanīt un novērtēt ātri – uzlabojas garastāvoklis un miegs, rodas vairāk enerģijas, negribas kašķēties un īgņoties. Uzlabojoties dzīves komfortam, parādās dzīvesprieks.

Inga Kaminska neslēpj, ka «Scenar» aparāta iedarbību vārda tiešā nozīmē pārbaudījusi uz savas ādas. Kopš pirmā bērna piedzimšanas viņu mocījusi trauksmes sajūta. «Tie, kuri to nav piedzīvojuši, nesapratīs, par ko runāju,» saka «Scenar» terapeite. Ilgstoši ārstējusies arī pie homeopāta, diemžēl pilnībā visi simptomi nav novērsti. Ceturtajā procedūrā ar «Scenar» trauksmes sajūta pazudusi. «Pēc tam sāku mācīties par terapeiti.»

«Scenar» aktivizē organisma dabiskās pašatveseļošanās spējas. Tas mobilizē veģetatīvo un centrālo nervu sistēmu, imūno un hormonu sistēmu un liek tām darboties pareizā ritmā. «Scenar» palīdz atbrīvoties no sāpēm, augstas temperatūras, paaugstināta asinsspiediena un citām akūtām vainām.  

www.healica.lv

Gaidām jūs mūsu jaunajās telpās Rīgā, Ģertrūdes ielā 3 -2,
Pieteikties pa tālruni:
Rīgā: 25 133707
Aizkrauklē: 26 324056
Jelgavā: 29 562259
Siguldā: 29 406350
Kuldīgā: 20 223333