Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Citi raksti

Tiekamies Siguldā - no 19. līdz 21.jūnijam - Starptautiskajā Saulgriežu Jogas un Mūzikas festivālā!

© Publicitātes foto

Šogad jau trešo reizi Siguldā norisināsies festivāls , kas vienu viet kopā pulcēs jogas skolotājus, praktizētājus un viņu Guru. Trīs dienas mums visiem būs iespēja izmantot saulgriežu enerģiju, lai caur jogu, meditāciju, mūziku, mantru dziedāšanu un, saulgriežu svinēšana attīrītos mentāli un garīgi, un radītu vietu jaunām, pozitīvām pārmaiņām sevī un savā dzīvē.

Šogad šo festivālu organizē Dace un Kristaps Keiši, kas līdz šim festivālā piedalījušies kā tā dalībnieki. Par to, kādas pārmaiņas ir gaidāmas šogad un kā festivāls atšķirsies no iepriekšējiem, lasiet sarunā ar Daci un Kristapu.

Kā jūs paši izjutāt šīs trīs dienas, kad bijāt festivāla apmeklētāji

Dace: Pagājušais saulgriežu jogas festivāls mani aizrāva ar saviem vakara koncertiem, burvīgo mantru mūziku un kopīgajām meditācijām. Tā bija lieliska iespēja vaigā redzēt un dzīvē dzirdēt pasaules līmeņa garīgās mūzikas duetu Mirabai Ceiba. Liels paldies Sandim Dūšelim ( festivāla aizsācējam) par šo lielisko iespēju. Protams, kopīgās saulgriežu dziesmas un danči bija ļoti pacilājošas, to redzējām arī  mazo bērnu sejiņās.

Līdz šim festivālā plaši tika pārstāvēta tieši Kundalinī joga, ar ko šī gada pasākums atšķirsies no iepriekšējiem?

Kristaps: Šī gada festivāls no iepriekšējiem gadiem atšķirsies ar to, ka vienlīdz tiks pārstāvēti visi šobrīd Latvijā pazīstamākie jogu veidi. Jo joga, lai kāda tā arī būtu – ir garīgā disciplīna, veids kā rūpēties par savu fizisko, mentālo un garīgo veselību.

Kā sagaidīsim  vasaras Saulgriežus? Vai ir paredzēti īpaši pasākumi Saulgriežu naktij, kā, piemēram, papardes zieda meklēšana un tamlīdzīgi?

Kristaps: Šogad vasaras saulgriežu mistērija ir tāda, ka desmit dienas saule lec un riet vienā laikā, un saules enerģētiski aktīvākā diena iekrīt tieši 20.jūnijā. Šajā vakarā tad arī tiks svinēti saulgrieži folk grupas “Dārdi” pavadībā. Protams tiks veikti dažādi saulgriežu rituāli iespējami pietuvināti tam kā to darīja mūsu senči. Gan iekšējā gan ārējā gatavošanās šim vakaram notiks visas dienas garumā, jogojot, meditējot, plūcot jāņu zāles, pinot vainagus, iekārtojot uguns vietas un klājot garo galdu. Tas būs vakars, kad katrs varēs sevi pacelt līdz Jāņa un Līgas apziņai, kopīgi līgojot un veicot rituālus. 

Kurus festivāla māksliniekus un jogas skolotājus šogad  gribētu uzsvērt īpaši? Kuri ir jāredz un jāsatiek noteikti un  vai ir kādi, kas Latvijā ieradīsies pirmo reizi?

Dace: Manuprāt, šī gada programma ir diezgan interesanta un vispusīga. Īpaši gribētu uzsvērt tādus viespasniedzējus kā Paramjots (Beļģija), kurš balstoties Jogi Badžana Kundalini jogas mācībā ir specializējies atkarību pārvarēšanā un dalīsies savā pieredzē. Viņš, starp citu, pie mums Latvijā būs pirmo reizi. Vēl gribētu noteikti pieminēt Sukhudev Kaur (Meksika/Igaunija), kuru esmu jau redzējusi darbībā un zinu, ka viņai ir ko teikt sievietēm, mātēm un tēviem bērnu audzināšanas un ģimenes attiecību sakarā. Tad vēl ļoti harizmātisks ir Jocke (Somija/Igaunija) aštangas jogas skolotājs, kura nodarbības paiet pacilājošā un nepiespiestā gaisotnē. Visi pasniedzēji ir sagatavojuši kaut ko īpašu atbilstoši saulgiežu laikam.

Vai šis pasākums ir piemērots arī ģimenēm ar bērniem? Vai būs kādi īpaši pasākumi tieši mazajiem?

Dace: Jā, šo pasākumu noteikti varam saukt par bērniem un ģimenēm draudzīgu, kur būs īpaši padomāts par festivāla mazajiem viesiem. Šogad jaunums starp bērnu aktivitātēm būs lielformāta spēles, baskāju taka un radošās darbnīcas, kurās būs iespēja pagatavot savu sapņu ķērāju un citus brīnumus. Neiztrūkstoša, protams, būs arī joga viespasniedzēju vadībā un ekskursijas pa Gaujas nacionālo parku.

Kāpēc tiem, kas vēl ne reizi nav bijuši uz festivālu, ir vērts šogad atbraukt?

Kristaps: Tā ir unikāla iespēja pacilājošā gaisotnē kopā ar savu ģimeni, draugiem un domubiedriem izjust un piedzīvot saulgriežu mistēriju, lai visiem kopā un katram individuāli nonāktu līdz saviem iekšējiem saulgriežiem no alkohola brīvā vidē. Atbrauc, svini kopā ar mums un uzlādējies visam atlikušajam gadam!

Vairāk informācijas par festivālu meklē oficiālajā pasākuma mājas lapā http://jogasfestivals.lv/