Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Ārējie Nr.1

VAKARA ZIŅAS. Maliginam bijis testaments, ne viss atvēlēts sievai vien

© Ingrīda Punka

7. decembra pievakarē Rīgas Latviešu biedrības namā uz vērienīgo un krāšņo Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Uzņēmēju balli sāka ierasties skaisti saposušās dāmas vakarkleitās un kungi elegantos uzvalkos. Balle tika rīkota par godu tiem, kas šogad bijuši paši labākie un panākumiem bagātākie Latvijas uzņēmēji. Tovakar vieni no spilgtākajiem balles viesiem bija farmācijas kompānijas «Olainfarm» līdzīpašnieks un lielākais akcionārs Valērijs Maligins (52) un viņa sieva, jaunā uzņēmēja, māksliniece un aktrise Elīna Maligina (31). Taču 9. decembrī izplatījās baisa vēsts – Maligins nomiris savā Jūrmalas privātmājā.

Savas dzīves pēdējā saviesīgajā vakarā Valērijs Maligins kopā ar mīļoto ik pa laikam viens otram mīļi uzsmaidīja, ielūkojās dziļāk acīs un apskāvās. Elīnas un Valērija acis no laimes pilnajiem kopā būšanas mirkļiem burtiski mirdzēja.

Ingrīda Punka

Pēc negaidītās šķiršanās abu attiecībās beidzot viss atkal bija kārtībā, ko sarunā ar »Vakara Ziņām« tovakar apstiprināja arī pats Valērijs Maligins. Viņš nelielā sarunā, kas jau vēlāk izrādīsies pēdējā, pastāstīja, ka viss esot kārtībā gan attiecībās, gan biznesā. Tā kā abi mīlnieki bija atkal apvienojušies, vaicājām uzņēmējam, vai viņa jūtas ir tikpat stipras kā pirmo reizi satiekot Elīnu un kas Valēriju piesaistīja tik ļoti, ka viņš apprecēja aktrisi un mākslinieci.

Uz to viņš apstiprinoši pamāja ar galvu, atklājot, ka, pirmoreiz satiekot Elīnu, viņam iepatikās pilnīgi viss, gan jaunās sievietes personība, gan ārējais izskats.

Ingrīda Punka

Uzņēmējs arī atklāja, ka Ziemassvētkus plāno pavadīt kopā ar ģimeni. Viņam esot plānots kopā ar Elīnu baudīt Ziemassvētku sajūtas ārzemēs kādā siltā un eksotiskā zemē, Latvijas auksto ziemu nomainot pret sauli. Taču Valērija Maligina sapņiem un iecerēm svītru pārvilka skarbs likteņa pavērsiens. 9. decembrī viņš nomira savā Vaivaru privātmājā Jūrmalā. Lai arī bija izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, atdzīvināt uzņēmēju nebija izdevies. Lai noskaidrotu, kāpēc uzņēmējs tik pēkšņi nomiris, uzsākts kriminālprocess. Tikmēr kuluāros jau izskan runas, kas mantos Maligina dzīves laikā nopelnītos miljonus? No drošiem, bet neoficiāliem avotiem »Vakara Ziņas« noskaidroja, ka Maliginam bijis sastādīts testaments, kas esot ļoti sarežģīts, un ne jau viss atvēlēts sievai vien.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv