Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Veselība

Beidzot atrasts visefektīvākais vingrinājums svara zaudēšanai

© Pixabay.com

Pareizo vingrinājumu atrašana, lai zaudētu svaru, ir ne vien laikietilpīga, bet arī sarežģīta - katram vingrinājumam ir savs mērķis, bet kā lai atrod to, kas patiešām strādā? Raksta "unian.net".

Amerikāņu fitnesa treneris Mentuss nosauca visefektīvāko vingrinājumu, kas var palīdzēt zaudēt svaru un mainīt pieeju fitnesam.

Pēc Mentusa domām, tā ir spēka iešana jeb “power walking”.

"Spēka soļošanu var veikt jebkur, nav nepieciešams aprīkojums, vajag tikai labus pastaigu apavus," stāstīja speciālists. "Pastaigas jūsu ķermenim nerada lielu stresu, kas nozīmē, ka jūs varat ātri atgūties un doties garās pastaigās katru dienu, kas savukārt nozīmē, ka nedēļas laikā jūs sadedzināsiet ievērojamu daudzumu kaloriju," viņš skaidroja.

Lai gan kopējais staigāšanas laikā sadedzināto kaloriju skaits var būt mazāks nekā skaits, ko sadedzinātu intensīvākā treniņā, spēka pastaigas nodrošina ilgtspējīgāku pieeju svara kontrolei, neradot pārmērīgu slodzi locītavām un muskuļiem.

"Pastaiga rada tieši tādu sirds ritmu, kurā tauki ir galvenais enerģijas avots," skaidro Mentuss. "Tas nozīmē, ka lielākā daļa kaloriju, kas sadedzinātas ejot, nāks no taukiem. Tātad tā vietā, lai sadedzinātu ogļhidrātus, jūsu ķermenis būs sadedzinājis taukus."

"Katru dienu dodieties vismaz 30 minūšu gājienā," ieteica Mentuss. "Tomēr, ja vēlaties zaudēt svaru, iesaku veikt divas 30 minūšu pastaigas: vienu no rīta un vienu pēcpusdienā vai vakarā. Ja 30 minūtes šķiet par ilgu, sāciet ar 10 minūšu gājienu un mēģiniet staigāt vairākas reizes dienā, līdz varat mierīgi noiet 30 minūtes neapstājoties."

Lai veiktu efektīvu spēka pastaigu treniņu, kura mērķis ir zaudēt svaru, Mentuss iesaka sākt ar ātru piecu minūšu iesildīšanos. Tam seko 20 minūtes, soļojot tādā tempā, kas uztur paaugstinātu sirdsdarbības ātrumu. Pabeidziet ar piecu minūšu atsildīšanos, pakāpeniski samazinot tempu. Lai palielinātu intensitāti un sadedzinātu vairāk kaloriju, pastaigas maršrutā iekļaujiet dažus kalnus vai nogāzes.

Šīs ikdienas intensīvās pastaigas programmas ievērošana palīdzēs zaudēt svaru, vienlaikus uzlabojot sirds un asinsvadu veselību un vispārējo fizisko sagatavotību.