Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Slimnīcās asins krājumi jau ilgu laiku ir kritiski zemi - rīt donori tiek gaidīti ziedošanas vietā "Sakta"

© Publicitātes foto

Lai pieņemtu vairāk donoru un apmierinātu slimnīcu augošo pieprasījumu pēc asins komponentiem, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) izņēmuma kārtā šo sestdien, 16.decembrī, no plkst.10.00-16.00 pieņems donorus ziedošanas vietā “Sakta”, Rīgā, Brīvības bulvārī 32.

“Slimnīcu pieprasījumus pēc asins komponentiem arvien pieaug. Neskatoties uz to, ka šogad jau es pieņēmuši vairāk donoru nekā pagājušogad (pērn kopējais donoru skaits bija 32 741, bet līdz 2023.gada 13.decembrim - 33 416) asins krājums jau ilgu laiku ir kritiski zems. Tādēļ gada beigās Rīgā esam sākuši reizēm donorus pieņemt arī sestdienās. Līdz 2017.gadam VADC pieņēma donorus Sēlpils ielas filiālē katru sestdienu, taču donoru atsaucība bija ļoti zema, tādēļ tas tika pārtraukts. Vērtēsim, kāda būs donoru atsaucība tagad, un cerēsim, ka cilvēki atsauksies mūsu aicinājumam nākt ziedot asinis,” komentē VADC direktore Egita Pole.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam un personai jābūt sasniegušai 18 gadu vecumu. Vairāk informācijas pieejama mājaslapā www.donors.lv.