Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Aptauja: Vai Latvijas iedzīvotāji pēdējo nedēļu laikā steidz papildināt mājas aptieciņu?

© pexels.com

Reaģējot uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā, 18% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pēdējo divu nedēļu laikā apzināti papildinājuši mājas aptieciņu krīzes gadījumiem, secināts BENU Aptiekas Stresa termometra rezultātos.

Tikmēr 81% mājas aptieciņas papildināšanu krīzes gadījumiem pēdējo divu nedēļu laikā nav apzināti veicis, bet 1% konkrētu viedokli šajā jautājumā nesniedza.

Salīdzinot rezultātus pēc dzimuma, sievietes pēdējo divu nedēļu laikā biežāk ir apzināti papildinājušas mājas aptieciņu - viņu vidū to darījuši 23%, kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 13%. Attiecīgi mājas aptieciņu pēdējo divu nedēļu laikā apzināti nav papildinājuši 75% sieviešu un 88% vīriešu, bet vēl 1% sieviešu un 2% vīriešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Analizējot datus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, redzams, ka mājas aptieciņu pēdējo divu nedēļu laikā biežāk papildinājuši latvieši - viņu vidū to darījuši 20%, kamēr krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 6%. Attiecīgi mājas aptieciņu pēdējo divu nedēļu laikā nav papildinājuši 80% latviešu un 91% krievvalodīgo, bet vēl 1% latviešu un 2% krievvalodīgo konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Pēc respondentu vecuma būtiskas atšķirības kopumā nav novērojamas. Vecumā no 18 līdz 24 gadiem mājas aptieciņu pēdējo divu nedēļu laikā papildinājuši 14%, vecumā no 25 līdz 34 gadiem - 20%, grupā no 35 līdz 44 gadiem - 19%, vecumā no 45 līdz 54 gadiem - 17%, bet vecumā no 55 līdz 74 gadiem - 18%.