Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Veselība

Ārste atbild: Vai gāzēts minerālūdens palielina celulītu?

© pixabay.com

2.lapa

Gāzēts minerālūdens neietekmē celulīta veidošanos

Daudzi ir dzirdējuši, ka viens no galvenajiem celulīta cēloņiem ir visi gāzētie dzērieni, arī gāzēts minerālūdens nav izņēmums. Pēc speciālistu domām, tas ir pilnīgs pārpratums. Mīta rašanos ietekmēja neveiksmīgs carbonated drinks tulkojums no angļu valodas, un visu gāzēto dzērienu grēki tika attiecināti uz ūdeni.

Ārste J. Ivanauskiene apstiprina, ka ne visi gāzētie dzērieni ir vienādi, lielākā problēma ir cukurs.

„Gāzētas limonādes, enerģijas dzērieni un gāzēts minerālūdens nevajadzīgi tiek attiecināti uz vienu grupu. Minerālūdenim vienkārši ir pievienota ogļskābe, tāpēc ūdens ir gāzēts. Ogļskābe neietekmē celulīta veidošanos. Limonādes ir saldinātas, un saldinātāji ir cukurs. Pārtikā esošais liekais tauku un cukura daudzums veicina taukaudu uzkrāšanos gurnu zemādas slānī. Tas nozīmē, ka tieši cukurs, nevis ogļskābe var veicināt celulīta veidošanos”, — saka ārste.

Dietologi uzskata, ka gāzēts ūdens ir viens no veidiem, kā apmierināt organisma ikdienas vajadzību pēc šķidruma. Pēc speciālistu domām, vislabāk izvēlēties minerālūdeni ar bagātīgu minerālvielu saturu, savukārt vajadzētu izvairīties no cukuriem, mākslīgajiem saldinātājiem, kofeīna, alkohola, mākslīgajām krāsvielām un garšām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā