Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

"Dakteri Klauni" svin jubileju un aicina ziedot

© F64

Svinot savu piecu gadu jubileju, programma Dr. Klauns sadarbībā ar vairākiem atbalsta partneriem no šī gada 8. augusta līdz 2. oktobrim visā Latvijā ir uzsākusi ziedojumu kampaņu, lai slimnīcu mazo pacientu ikdienu padarītu krāsaināku un jautrāku.

Dr. Klauns ir sabiedriska labdarības organizācija. Tās pārstāvji - profesionāli medicīnas klauni - dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu mazajiem pacientiem, atvieglojot viņu uzturēšanos slimnīcā. Programmas ietvaros tiek izmantotas dažādas tehnikas - triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas - bailes, vientulību, nomāktību. Pašlaik Latvijā darbojas jau 40 dakteri klauni, kurus iepazinuši un iemīļojuši daudzi bērni, arvien lielāka ir arī atsaucība no medicīnas personāla. Kampaņas laikā dakterus klaunus būs iespējams sastapt pilsētu svētkos, viņi pārsteigs līdzcilvēkus ikdienas gaitās ielās, darbosies īpašā pasākumā tirdzniecības centrā Spice, kā arī būs redzami informatīvās kampaņās medijos. Kampaņas laikā ikvienam būs iespēja ne tikai redzēt un iepazīt dakterus klaunus, bet arī sniegt atbalstu un ziedot, lai programma iepriecinātu arvien vairāk mazo pacientu gan Rīgā, gan arī reģionu slimnīcās.

«Pateicoties ilggadējiem sadarbības partneriem Food Union un Pētera Avena fondam Paaudze, mums ir izdevies izveidot stabilu programmu, kura 2012. gadā sākās Rīgā, bet pašlaik ir pieejama arī citās Latvijas pilsētās, piemēram, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē, Jūrmalā. Mēs esam īpaši priecīgi, ka jau vairākus gadus mums ir iespēja sadarboties ar Rimi kā pastāvīgu partneri. Apzināmies, ka vēlamies šo programmu attīstīt plašāk un dziļāk, lai vēl lielākam skaitam bērnu, kas nonāk slimnīcās, būtu iespēja pavadīt laiku kopā ar medicīnas klauniem. Paldies ikvienam, kas mūs ir atbalstījuši līdz šim, un šos piecus gadus vēlamies svinēt kopā ar ikvienu no jums,» uzsver programmas Dr. Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Lai atbalstītu programmu Dr. Klauns, ikviens ir aicināts ziedot Rimi un Supernetto ziedojumu kastītēs, ziedojot Mans Rimi līdzekļu uzkrājumu, iegādājoties jogurta dzērienu Rasēns, vai ziedot, zvanot uz tālruni 90006086. Ar papildu ziedošanas iespējām var iepazīties mājaslapā www.drklauns.lv.