Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

"Stradiņos" trūkst darbinieku; nākas pārplānot un atcelt operācijas

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca darbinieku trūkuma dēļ pārplāno daļu operāciju, taču situācija tiek kontrolēta, ziņo slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka dažas no operācijām var tikt pārplānotas dienas citā laikā, kā arī gaidāmās operācijas var tikt pārceltas par mēnesi.

Vienlaikus slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs norādīja, ka Stradiņa slimnīca tāpat kā daudzas veselības aprūpes iestādes valstī sastopas ar cilvēkresursu, īpaši medicīnas māsu, nodrošinājuma nepietiekamību, taču slimnīca risina situāciju, optimizējot esošo cilvēkresursu noslodzi, tostarp turpinot jau gada sākumā uzsākto darbu pie operāciju zāļu plānošanas uzlabošanas. "Darba gaitā plānoto operāciju skaits var tikt un arī tiek mainīts atkarībā no cilvēkresursu pieejamības un neatliekamo operāciju skaita," skaidro Veinbergs.

Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Tāpat Veinbergs atzīmēja, ka Stradiņa slimnīcā ir seši operāciju bloki ar vairākām operāciju zālēm katrā, un visi operāciju bloki strādā un tiek veiktas gan plānveida, gan neatliekamas operācijas.

Slimnīca uzsver, ka neatliekamā ķirurģiskā palīdzība tiek un arī tiks nodrošināta pilnā apjomā.