Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

"Ziedot.lv" atklājis centru smagi slimu bērnu rehabilitācijai

© F64

Atklāts labdarības organizācijas "Ziedot.lv" jaunais bērnu rehabilitācijas centrs "Poga", kurā smagi slimiem bērniem būs pieejamas kvalitatīvas, mūsdienīgas rehabilitācijas tehnoloģijas, tajā skaitā arī Ziemeļeiropā pirmais medicīniskais gaitas robots "G-EO System", aģentūru LETA informēja organizācijas pārstāve Ilze Ošāne.

Viņa skaidroja, ka kopš 2003.gada, kad darbu uzsāka "Ziedot.lv", bērnu ārstniecībā un rehabilitācijā ir ieguldīti desmit miljonu eiro Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu ziedojumi, no kuriem 4,3 miljoni eiro novirzīti ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumu apmaksai ārvalstīs. "Liela daļa no šiem līdzekļiem varēja palikt tepat Latvijā, ja vien līdz šim būtu bijis pieejams kvalitatīvs un līdzvērtīgs pakalpojums," norādīja Ošāne.

Jaunizveidotais centrs pirmos pacientus uzņems 2016.gadā. Centrs nodrošinās Latvijā unikālus rehabilitācijas pakalpojumus, kurus līdz šim bērni ar kustību un neiroloģiskām saslimšanām saņēma ārvalstīs. "Latvijai ir svarīgs katrs bērns, un mēs kā sabiedrība varam sniegt palīdzīgu roku smagi slimiem bērniem. Mūsu kopējais mērķis, lai “Poga” kļūst par sabiedrības un uzņēmumu dāvanu Latvijas bērniem Latvijas simtgadē", sacīja "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Centra veidotāju nākotnes sapnis ir lielākais un spēcīgākais rehabilitācijas centrs Latvijā un Baltijā, kas nodrošinās pilna spektra rehabilitācijas kursus ar unikālām un mūsdienīgām rehabilitācijas metodēm, robotiku un ūdens dziedniecības centru.

Lai pirmajiem 60 bērniem nodrošinātu pilnu rehabilitācijas kursu, nepieciešami 144 000 eiro. Vairāk informācijas par iespēju ziedot var atrast labdarības organizācijas mājaslapā.

Ošāne arī skaidroja, ka rehabilitācijas centrs "Poga" ir bezpeļņas fonds un partneris valstij, lai ieviestu inovatīvas rehabilitācijas metodes. Sekojot rietumvalstu labdarības fondu piemēram, "Ziedot.lv" jau 2007.gadā sāka rezerves fonda izveidi, uzkrājot tieši šim mērķim domātos ziedojumus, kā arī piesaistot vairāku ārvalstu un vietējo fondu līdzekļus.

Par iegūto finansējumu iegādāta centra ēka, kas atrodas sabiedriskā transporta tuvumā, tā pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

LETA jau vasarā ziņoja, ka labdarības organizācija "Ziedot.lv" iegādājusies ēku par 485 000 eiro un plāno tajā izvietot bērnu rehabilitācijas centru.