Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Praktikante sabojā kāda Rīgas salona apmeklētājas izskatu

© tvplay

Kāda sieviete devusies uz Rīgas centrā esošu salonu, lai veiktu fotoepilāciju, tomēr viss beidzies nevis ar veiksmīgu skaistumkopšanas procedūru, bet ar sakropļotām rokām un iespējamiem tiesu darbiem, ziņo TV3 raidījums „Bez Tabu”.

Sieviete internetā iegādājusies kuponu, lai apmeklētu fotoepilāciju – atbrīvotos no matiņiem uz rokām. Viņa devusies uz salonu „Mona Beauty”, kur viņai veikta procedūra. Nākamajā dienā viņa pamodusies un ieraudzījusi, ka viņas rokas ir pārklājušās ar apdeguma čūlām, āda ir sarkana un ļoti nopietni apdegusi.

Apdegumu centrā dāmai paziņots – viņa guvusi otrās pakāpes apdegumus un nu vairāki mēneši būs jāpavada izvairoties no saules gaismas un lietojot medikamentus.

Izrādās, sievietei procedūru veikusi 2. kursa studente, praktikante bez sertifikāta,  par kuras kvalifikācijas un darba stāža trūkumu neviens klienti nav informējis. Turklāt, sieviete arī neesot pietiekami informēta par sagatavošanos pirms procedūras un arī aparāta, ar ko manipulācija veikta, dokumentācija neesot līdz galam skaidra.

Kamēr Veselības inspekcija un juristi teic, ka salona pienākumos bijis klienti informēt un apšauba, ka praktikantei ir sertifikāts un tiesības veikt šādu procedūru, tikmēr salons „Mona Beauty” gan notikušajā nejūtas vainīgs un nevēlās kompensēt sievietei nodarīto, kamēr nav iegūts neatkarīgu ekspertu vērtējums.