Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

VĪRIEŠIEM: 5 padomi, kā vīriešiem izaudzēt ideālu bārdu

© scanpix

Šajā rakstā uzzināsi, cik ilgā laikā var izaudzēt bārdu un to kā pareizi apstrādāt ādu, lai tā netiktu kairināta. Tāpat uzzināsiet, ko darīt, ja zods neciešami niez.

1. Jāļauj, lai bārda aug

Lai izaudzētu modernu bārdu no nulles, nepieciešams vismaz viens mēnesis. Lai kā arī gribētos, nevajadzētu pirmā mēneša laikā bārdu līdzināt vai apgriezt. Šajā laikā var lieliski noteikt bārdas matiņu tipu un augšanas virzienu.

2. Jāpievērš uzmanība sejas ādai

Lai arī bārdas audzēšanā galvenā loma ir matiņu folikulām, arī sejas ādai ir nepieciešama kopšana. Noteikti jāuzzin sejas ādas tips (sausa, taukaina vai jūtīga), lai nekļūdītos sejas krēmu izvēlē. Ja tomēr nav pārliecības, tad noteikti jāapmeklē frizieris, kas varētu palīdzēt atrisināt šo jautājumu.

3. Bārda un ūsas - mūsdienu mode

Divi galvenie nosacījumi, lai pilnībā atklātu stilīgas bārdas potenciālu - tā ir savu bārdas matiņu struktūras noteikšana un kvalitatīva bārddziņa pakalpojumu nolīgšana. Abi šie faktori ir svarīgi, lai regulāri koptu savu seju ar pareizo krēmu. "Tirgū ir milzīgs piedāvājums, taču es priekšroku dodu kokosriekstu eļļai. Tā ir dabīga, lieliski smaržo, ir viegli nomazgājama un satur visus nepeiciešamos barojošos elementus," atklāj Stīvs Kelets, bārddzinis no Ņujorkas.

4. Ja bārda niez? Nedrīkst padoties!

Ir skaidrs, ka bārdas audzēšanas procesā pienāks brīdis, kad āda var sākt pretoties - sāksies niezēšana, taču tas noteikti nav iemesls, lai audzēšanai atmestu ar roku. Vienkārši jāturpina izmantot šampūns un nomierinošs krēms, āda ar laiku pieņems tavas sejas jaunās izmaiņas.

5. Piešķir bārdai formu

Pēc mēneša ilgas audzēšanas un cīņas ar niezi, ir pienācis laiks piešķirt savai bārdai neatkārtojamu formu. Lai to izdarītu, var griezties pie bārddziņa, vai apbruņoties ar bārdas mašīnīti. "Tas nav tik vienkārši, kā sākumā šķiet, taču kļūdas gadījumā var griezties frizētavā, kur pieļauto kļūdu var labot," tā S. Kelets.

Informācija sagatavota pēc: www.mhealth.ru