Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Nosaukts Latvijas hokeja izlases sastāvs pirmajai pārbaudes spēlei pret Somiju

© Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas Virslīgas komandas „Kurbads” vārtsargs Uldis Čalpa rītvakar Arēnā Rīga Latvijas izlases sastāvā stāsies vārtos pret titulēto Somijas izlasi, pavēstījusi Latvijas Hokeja federācija, reizē nosaucot arī pārējo izlases sastāvu.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs jau dienas gaitā medijiem atklāja, ka pret Somiju pirmajā spēlē vārtos stāsies Uldis Čalpa, kamēr Māris Jučers paliks rezervē. Čalpam šī būs otrā spēle Latvijas izlasē, kurā stāsies pretim viņa līdz šim spēcīgākā pretiniece - divkārtējā pasaules čempione Somija.

No tā sastāva, kas cieta divus zaudējumus divās pārbaudes spēlēs Norvēģijā, rītdienas mačā piedalīsies desmit spēlētāji. Spēlei būs gatavs arī Uvis Balinskis, kurš pēdējā brīdī tika svītrots no Norvēģijas spēļu sastāva.

Rītdienas mačā piedalīsies visi trīs jaunie spēlētāji, kas izlasei pievienojās vakar. 19 gadus vecie Renārs Krastenbergs un Deniss Smirnovs salikti kopā vienā uzbrucēju trijniekā ar Eduardu Tralmaku, kamēr Kristiāns Rubīns būs septītā aizsarga pozīcijā.

No potenciālajiem izlases līderiem tikmēr savu pirmo pārbaudes spēli pirms PČ aizvadīs aizsargi Guntis Galviņš un Ralfs Freibergs, kā arī Gints Meija, kurš spēlēs vienā maiņā ar saviem partneriem Rīgas „Dinamo” komandā Gunāru Skvorcovu un Vitāliju Pavlovu. Rītdienas spēlē piedalīsies arī pieredzējušais Mārtiņš Cipulis, kurš ielikts kopā ar Māri Bičevski un Artūru Ozoliņu. Savukārt Miķelis Rēdlihs un Roberts Bukarts, kuri vakar uzsāka treniņus uz ledus kopā ar izlases kandidātiem, spēles pieteikumā nav iekļauti.