Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bļugeru un Gudļevski atzīst par mača pirmajām zvaigznēm

Teodors Bļugers © Wilkes-Barre/Scranton Penguins

Šonakt Amerikas Hokeja līgā (AHL) norisinājās vairākas spēles ar latviešu hokejistu dalību. Veiksmīgu maču aizvadīja uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš guva uzvaras vārtus un palīdzēja „Penguins” pārspēt „Devils” ar 3:2, bet Kristers Gudļevskis atvairīja 38 no 40 metieniem "Sound Tigers" uzvarā pār "Phantoms".

Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet papildlaikā Bļugers tika pie vārtsarga atvairītas ripas un iemeta to vārtos - 3:2, gūstot ceturtos vārtus papildlaikā šosezon un kļūstot par mača pirmo zvaigzni. Pēc 52 aizvadītajām spēlēm uzbrucēja kontā ir 14 vārti un 18 piespēles, ka arī lietderības koeficients +14.

„Sound Tigers” ar Kristeru Gudļevski vārtos pārspēja „Phantoms” ar 3:2. Latviešu vārtsargs atvairīja 38 no 40 metieniem, svinēja desmito uzvaru šosezon un tika atzīts par mača labāko spēlētāju. Gudļevskis aizvadījis 27 spēles, vidēji mačā ielaiž 2,66 vārtus, atvaira 90,1% metienu, bet trijos mačos vārtsargs palika nepārspēts.

Rūdolfam Balceram atzīmējoties ar 1+1, „Barracuda” sagrāva „Monsters” ar Matīsu Kivlenieku vārtos - 6:2. Uzbrucējs piecas reizes meta pa vārtiem un noslēdza maču ar +2, bet sezonas 52 mačos Balcers guvis 15 vārtus un atdevis 21 piespēli. Kivleniekam tā bija 34. spēle, vidēji mačā vārtsargs ielaiž 3,04 vārtus un atvaira 89,3% metienu.

Ontario hokeja līgā (OHL) Renārs Krastenbegs tika pie piespēles „Generals” uzvarā pār „Steelheads” ar 6:2. Uzbrucējs guvis 35 (19+16) punktus 52 mačos. Arī Kristiāna Rubīna (6+19 šosezon) „Tigers” tika pie panākuma, pārspējot „Oil Kings” Rietumu hokeja līgas (WHL) spēlē ar 6:4. Latviešu aizsargs maču uzsāka sākumsastāvā, bet noslēdza ar -1. Savukārt ECHL Kristofers Bindulis (4+10) atzīmējās ar trīs metieniem „Stingrays” zaudējumā pret „Rabbits” ar 2:3.

Vernera Egles „Capitols” ar 4:2 uzvarēja „Fargo Force”. Latvietis pie rezultativitātes punktiem netika, sezonas 40 mačos gūstot 11 vārtus un septiņas reizes piespēlējot partnieriem.


NCAA čempionātā Jāņa Jaka „American Int’l” cieta sagrāvi pret „Canisius”, latviešu aizsargam maču noslēdzot ar -3. Kārlis Čukste atzīmējās ar piespēli vienīgajā vārtu guvumā „Quinnipiac” sagrāvē pret „Cornell” - 1:9. Eduardam Tralmakam -1 „Maine” zaudējumā pret „Providence” ar 3:4, bet Haralda Egles „Clarksson” piekāpās „Colgate” - 1:2.