Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vācijas hokeja izlase iekļūst ceturtdaļfinālā

© AFP/Scanpix

Par pēdējo ceturtdaļfinālisti olimpiskajā hokeja turnīrā vīriešiem kļuvusi Vācijas izlase. Vācieši astotdaļfinālā tikās ar Šveices valstsvienību, izraujot uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 2:1.

Šveices izlase pirms turnīra bija starp turnīra favorītēm, bet grupu turnīrā spēlēja nepārliecinoši, uzvarēja vien Dienvidkoreju, grupā ieņemot trešo vietu. Tas astotdaļfinālā to saveda kopā ar Vāciju, kas vienīgo uzvaru izcīnīja pār jau ceturtdaļfinālā iekļuvušo Norvēģiju.

Spēle sākās ar Koudija Almonda rupjo spēka paņēmienu, kas nozīmēja viņam spēles beigas, bet Šveicei piecu minūšu mazākumu. Vāciešiem vajadzēja nedaudz vairāk nekā minūti, lai atklātu rezultātu, kad metienu no zilās līnijas realizēja Leonards Pfoderls. Vācija varēja turpināt spēlēt vairākumā, bet tad noraidījumu saņēma Fēlikss Šucs. Neilgi pēc tam šveicieši bija tuvu vārtu guvumam, bet Vācijas aizsargs noslaucīja ripu no vārtu līnijas. Šveice turpinājumā tika pie trīs vairākumiem, bet pirmajā periodā tā arī neuzlauza vāciešu aizsardzību.

Ko šveicieši nespēja izdarīt pirmajā periodā, to paveica otrā perioda ceturtajā minūtē, kad pēc varenas cīņas vārtu priekšā Saimons Mozers panāca izlīdzinājumu (1:1). Turpinājumā abas komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu. Individuāla cīņa par katru laukuma centimetru neveicināja vārtu gūšanas momentus ne vienā, ne otrā laukuma galā, komandām atliekot tālāku cīņu par izvirzīšanos vadībā uz trešo periodu.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Trešā perioda sākumā vācieši neizmantoja skaitlisko vairākumu, bet kopumā izskatījās labāk. Pārsvaru vēl vajadzēja pārvērst gūtajos vārtos. Perioda vidū vācieši tika pie muļķīga noraidījuma, ļaujot šveiciešiem pārņemt iniciatīvu. Vācijas ciešā aizsardzība bija līmenī, bet brīžiem lielā agresivitāte ļāva Šveicei tikt pie lielā vairākuma 14 sekunžu garumā. Šveices izlase sūtīja laukumā savus labākos un pieredzējušākos spēkus, bet divās minūtēs atkal palika tukšā. Līdz perioda beigām rezultāts tā arī nemainījās, kas nozīmēja pagarinājumu - 1:1.

Pagarinājums ilga vien 26 sekundes, kad Vācijas hokejisti izrāva uzvaru. Janiks Zaidenbergs nocīnījās vārtu priekšā, bija pirmais pie atlēkušās ripas un raidīja to vārtos. Līdz ar to Vācija iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā spēlēs pret Zviedriju, bet Šveice, līdzīgi kā Sočos, kad to izslēdza Latvijas izlase, izstājās no cīņas par pusfinālu.

Šveice - Vācija 1:2 P(0:1, 1:0, 0:0, 0:1)
Vārti: 01:19 Pfoderls (Hordlers, Hāgers) 0:1, 23:40 Mozers (Ambīls, Saters) 1:1, 60:26 Zaidenbergs (Kahuns, Mauers) 1:2.
Metieni: 21-25
Soda minūtes: 29-12
Vārtsargi: Jonas Hilers - Denijs Aus den Birkens.

Vīriešu hokeja turnīrs, kvalifikācijas posms

Laiks Spēle Rez.
5:10 ASV - Slovākija 5:1
9:40 Slovēnija - Norvēģija 1:2 P
14:10 Šveice - Vācija 1:2 P
14:10 Somija - Dienvidkoreja 5:2

Vīriešu hokeja turnīrs, ¼ fināls, 21. februāris

Laiks Spēle
5:10 Čehija - ASV
9:40 OAK -Norvēģija
14:10 Kanāda - Somija
14:10 Zviedrija - Vācija