Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Aizraujošā mačā rīdzinieki demonstrē aktīvu hokeju un pārspēj Minsku

© F64

Šovakar Arēnā Rīga pirmo Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas maču aizvadīja Rīgas ''Dinamo'', tiekoties ar Minskas ''Dinamo'' vienību. Pirmajā periodā nonākot iedzinējos ar 0:2, rīdzinieki guva trīs bezatbildes vārtus un izcīnīja pelnītu uzvaru ar rezultātu 3:2, uzsākot turnīru ar uzvaru.

Šīs dienas mačam rīdzinieku sastāvā tika pieteikti 22 spēlētāji, ārpus pieteikuma paliekot aizsargiem Renāram Kārklam, Georgijam Pujacam un komandas jaunieguvumam Viljamam Renam, kā arī uzbrucējiem Frenkam Razgalam, Nikolajam Jeļisejevam, Ņikitam Jevpalovam un Edgaram Kuldam. Rīdzinieku vārtos stājās kanādietis Džastins Pīterss, savukārt minskiešu - bijušais Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo ''Sabres'' rindās Jūnass Enrūts.

Laba iespēja atklāt rezultātu mājniekiem bija jau pirmajā spēles minūtē, kad uz pretinieku zilās līnijas ripu ieguva Miks Indrašis, adresēja to maiņas biedram Tīdžejam Galiardi, tomēr kanādietis, palicis viens pret Enrūtu, ripu neuztvēra. Rīgas ''Dinamo'' maču uzsāka ļoti aktīvi, cenšoties jau no paša sākuma pārņemt iniciatīvu. Jau otrajā minūtē izdevās tikt pie vairākuma, kad apmalē tika iegrūsts Ališausks. Bīstami pa vārtiem meta gan Indrašis, gan Galjardi, tomēr minskieši spēja nosargāt vārtus neieņemtus.

Pirmās spēles astoņas minūtes aizritēja ar nospiedošu Rīgas ''Dinamo'' pārsvaru, taču jau pirmais viesu metiens izrādījās liktenīgs - pēc cīņas aiz Pītersa vārtiem ripa nonāca pie Džastina Fonteina, kurš tika atstāts viens vārtu priekšā un sodīja rīdziniekus par vaļību - 0:1. Pēc vārtu zaudējuma mājnieki nenolaida rokas un uzņēma jaunus apgriezienus liekot pretiniekiem nonākt pat trijatā. Pirmais rīdzinieku uzbrukuma trijnieks ar Galjardi, Indraši un Kristo atkal spēja iespiest pretiniekus ļoti tuvu vārtiem, taču statisks vairākums augļus nenesa.

Uzreiz pēc tā pirmoreiz savu komandu mazākumā atstāja Miķelis Rēdlihs, tomēr to izdevās izturēt. Rīgas hokejisti vairāk kontrolēja ripu, tomēr 17. perioda minūtē pieļautā otrā rupjā kļūda maksāja arī otros zaudētos vārtus - izlaista diagonāla piespēle gandrīz pāri visam laukumam, atkal tā nonāca pie brīvā Fonteina, kurš ar plaukstas metienu otro reizi mačā pārspēja Pītersu - 0:2. Pirmais periods noslēdzies ar pagalam nepatīkamu rezultātu uz tablo.

Arī otrās trešdaļas sākumā bīstamu uzbrukumu izveidoja mūsu pirmā maiņa, tomēr arī šoreiz Galjardi neizdevās pārspēt Enrūtu. Nedaudz vēlāk ar ļoti labu metienu atzīmējās komandas kapteinis Gints Meija, taču minskiešus glāba vārtu stabs. Iniciatīvu pārliecinoši kontrolēja rīdzinieki, tomēr joprojām nespēja gūt vārtus. Otrā perioda astotajā minūtē tas beidzot notika - trešajai maiņai izdevās ilgstoši iespiest pretiniekus aizsardzības zonā, pēc Meijas metiena ripa atsitās pa Oskara Batņas plecu un atrada ceļu vārtos - 1:2.

Jau nākamajā uzbrukumā atkal pie teicamas iespējas tika ļoti aktīvais Galjardi, kurš pie Enrūta vārtiem apzagapretinieku aizsargu, taču zviedru vārtsargs atkal glāba savu komandu. Trešdaļas 13. minūtē teicamu saspēli demonstrēja pirmā maiņa, taču pēc Jerofejeva metiena atsisto ripu uzbrucējiem neizdevās iebakstīt pretinieku vārtos. Kolēģu piemēram sekoja arī otrais piecinieks, taču spēcīgus Makmilana un Stolerija metienus atvairīja Jūnass Enrūts. Kārtējo reizi teicamu iespēju sev izkārtoja Galjardi, bet atkal pretiniekus vienu vārtu attālumā spēja noturēt vārtsargs.

Spēle ritēja ļoti augstā tempā, un tajā vislabāk jutās rīdzinieki, kuri pārliecinoši turēja savās rokās spēles grožus. Perioda 18. minūtē divatā pret vienu pretinieku aizsargu izskrēja Denijs Kristo un Galjardi, ar ripu esošais amerikānis Kristo izvēlējās mest pats un neatstāja variantus Enrūtam - 2:2. Maisam gals bija vaļā - 55 sekundes vēlāk filigrāni nospēlēja Lesio, apspēlēdams teju visu Minskas piecinieku, meta pa vārtiem, un veiklākais vārtu priekšā bija Gunārs Skvorcovs, izvirzot mājniekus vadībā - 3:2.

Arī noslēdzošo spēles periodu ar bīstamu metienu atklāja Galjardi, tomēr pats kanādietis arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu, slidojot aizsardzībā. Mazākumā vienatnē pret vārtsargu izrāvās Makmilans, tiesa, attālums bija pavisam neliels un minskiešus kārtējo reizi glāba vārtsargs. Mazākumā lieli draudi Pītersa vārtiem radīti netika, bet pēc tā beigām izcēlās nelieli asumi, par kuriem vainīgie tika atrasti minskiešu rindās, un mājniekiem pilnas divas minūtes piecatā pret trijiem.

F64

Diemžēl arī šis vairākums palika nerealizēts. Pēc tā ķiveri pazaudēja Lesio, dodoties mainīties saķērās ar pretinieku hokejistu un nācās doties divas minūtes atsēdēt uz rezervistu soliņa. Nedaudz atpūties, kanādietis metās laukumā ar pilnu jaudu un lielā ātrumā gandrīz vai apspēlēja divus pretinieku spēlētājus, tomēr tika apturēts ar spēka paņēmienu. Otrajā trešdaļā iztiekot bez noraidījumiem, šajās 20 minūtēs gan hokejistiem bija nelielas problēmas ar spēles disciplīnas ievērošanu. Pa noraidījumam nopelnīja Makmilans un Bičevskis, kuram arī 10 minūšu disciplinārs sods, rīdziniekiem pirmoreiz paliekot trijatā.

Pēc bīstama pretinieku metiena glāba Pīterss, Makmilana laiks uz soliņa jau tika iztecējis, taču uzreiz kā iznācis laukumā, kanādietis vēlreiz pamanījās pārkāpt noteikumus, sagādājot jaunu pārbaudījumu komandai. Mazākumā gan Rīgas dinamieši darbojās ļoti organizēti un neļāva pretiniekiem izmantot iespēju panākt rezultāta izlīdzinājumu. Spēlei laikam nebija lemts ritēt pilnos sastāvos, jo uzreiz pēc Makmilana noraidījuma beigām par pūlēm mazākumā tika atalgoti mājnieki, tiekot pie kārtējā vairākuma. Tas gan varēja beigties pagalam nelāgi, jo pēc Galjardi kļūdas uz zilās līnijas viens pret Pītersu izskrēja Robs Klinkhammers, tomēr kanādiešu vārtsargs šajā duelī izrādījās pārāks.

Pēdējās četrās trešās trešdaļas minūtēs gan vairāk uzbruka minskieši, par visām varītēm cenšoties izlīdzināt rezultātu. Jūnass Enrūts tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un pēc Jevgeņija Ļisoveca metiena mājniekus glāba Džastins Pīterss. Pēdējā minūtē Minskas ''Dinamo'' galvenais treneris veica vārtsargu maiņu, vārtos sūtot Mihailu Karnauhovu, kurš gan arī pie pirmās iespējas nomainījās pret sesto laukuma spēlētāju. Vārtus gan pretinieki neguva, spēlei noslēdzoties ar Rīgas ''Dinamo'' uzvaru - 3:2.