Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Nešvila atspēlējas no 0:3, tomēr zaudē, "Penguins" 5 vārti no 12 metieniem

© scanpix

Zaudējumu pirmajā Stenlija kausa fināla spēlē piedzīvoja Nešvilas "Predators", kas piekāpās Pitsbrugas "Penguins" ar 3:5, lai gan četras minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3. Uzvaras vārtus pingvīnu laba guva Džeiks Gincels.

Pirmajā trešdaļā metienu pārsvars piederēja viesiem no Nešvilas - 11:8, tomēr tieši viņu vārtos ielidoja trīs ripas. Rezultātu atklāja Jevgeņijs Malkins lielajā vairākumā - "Predators" nespēja izmest ripu no zonas, to pārķēra Sidnijs Krosbijs un piespēlēja Trevoram Deilijam, kurš savukārt pāradresēja ripu Malkinam un uzbrucēja šaviens zem Pekas Rinnes ķērājcimda izrādījās neņemams - 1:0. Pēc minūtes mājinieki gavilēja otro reizi - viesi atkal nespēja izmest ripu no zonas, Kriss Kunics piespēlēja Konoram Šerijam uz tukšiem vārtiem un uzbrucējs savu iespēju izmantoja - 2:0. Trešo reizi Rinne tika pārspēts, kad līdz trešdaļas beigām atlika spēlēt 17 sekundes - Niks Bonino piespēlēja vārtu virzienā, ripa trāpīja pa aizsarga Matiasa Ekholma nūju un ielidoja vārtos - 3:0.

Otrajā perioda Pīters Laviolets pārkārtoja Nešvilas spēli un panāca "Predators" dominanci - metienu attiecība trešdaļā bija 9:0 par labu viesiem, tomēr izmantot to izdevās tikai vienu reizi - perioda vidū Raiens Eliss vairākumā meta no tālās distances, partneris aizsedza vārtsargam skatu, un Mets Marejs bija bezspēcīgs - 3:1.

Noslēdzošajās pamatlaika 20 minūtēs "Predators" izdevās atspēlēties - perioda vidū Koltons Sizonss pielika nūju vārtu priekšā pēc Romana Josi uzmetiena vairākumā - 3:2, bet pēc trīs minūtēm rezultāts bija neizšķirts - Ostins Vatsons pacīnījās par ripu aiz vārtiem un piespēlēja to Frederikam Gudro, kuram vārtu priekšā neviens netraucēja iemest savu pirmo golu NHL karjerā, turklāt tik svarīgā brīdī - 3:3. Šķita, ka "Predators" turpinās demonstrēt savu spēku, tomēr komanda kārtējo reizi nespēja uzsākt uzbrukumu un pazaudēja ripu vidusszonā, tā nonāca pie Džeika Gincela, kurš ar pirmo metienu trešajā trešdaļā pārspēja Rinni, gūstot savus desmitos vārtos Stenlija kausa izcīņā - 4:3. Punktu pielika Niks Bonino, iemetot ripu jau tukšos Nešvilas vārtos - 5:3. "Penguins" demonstrēja gandrīz 50% precizitāti, gūstot piecus vārtus no 12 metieniem.

Stenlija kausa fināls, pirmā spēle

"Penguins" - "Predators" 5: 3 (3:0; 0:1; 2:2)
Vārti: 15:32 Malkins (Deilijs, Krosbijs, vair. +2) 1:0, 16:37 Šerijs (Kunics, Krosbijs) 2:0, 19:43 Bonino (Dumolins) 3:0, 28:21 Eliss (Subans, Fišers, vair.) 3:1, 50:06 Sizonss (Josi, Jarnkroks, vair.) 3:2, 53:29 Gudro (Vatsons, Fišers) 3:3, 56:43 Gincels (Kūlens, Šulcs) 4:3, 58:58 Bonino (Kunics, tukšos vārtos) 5:3
Soda minūtes: 6:6
Metieni: 12:26
Vārtsargi: Marejs - Rinne

Nākamā spēle notiks Pitsburgā 1. jūnijā plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.

Stenlija kausa fināla kalendārs

Komandas 1. spēle 2. spēle 3. spēle 4. spēle 5. spēle 6. spēle 7.spēle
Penguins - Predators 5:3 1. jūn. 4.jūn. 6. jūn. 9. jūn. (ja nep.) 12.jūn. (ja nep.) 15. jūn. (ja nep.)

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...