Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kapteinis Daugaviņš atgriežas ar uzvaras vārtiem

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Trešo uzvaru septiņās pārbaudes spēlēs izcīnīja Latvijas hokeja izlase, kas "Arēnā Rīga" atspēlējās, pēdējā trešdaļā guva divus vārtus un pārspēja Franciju (2:1). Pa vārtiem guva Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lauris Dārziņš. Rīt abas vienības tiksies vēlreiz.

Salīdzinājumā ar uzvaru Zviedrijā (4:3, bullīšos) sastāvā tika veiktas piecas izmaiņas. Aizsardzībā Kristofers Bindulis un Guntis Galviņš spēlēja Oskara Cibuļska un Kristapa Zīles vietā, bet priekšējā līnijā Robertu Lipsbergu, Gati Gricinski un Edgaru Kuldu aizstāja Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš un izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kuri veidoja otro virknējumu. Vārtus turpināja sargāt Elvis Merzļikins.

Jau pašā spēles sākumā vienatnē pret Floriānu Ardī izrāvās Miks Indrašis, tomēr pēc viņa metiena 34. sekundē viesus glāba vārtu pārliktnis. Latvija savu iespēju neizmantoja, un trešajā minūtē jau rezultātu atklāja Francija - ar precīzu metienu cauri burzmai no zilās līnijas izcēlās Kanādas pilsētā Monreālā dzimušais aizsargs Olivjē Dams-Malkā (1:0), kurš pārstāv franču klubu "Rouen".

Pirmajās divās trešdaļās Latvija neizmantoja trīs vairākuma iespējas un nekādi nespēja dabūt ripu viesu vārtos, tomēr trešā perioda sākumā beidzot izdevās panākt izlīdzinājumu. Francija 102 sekunžu laikā nopelnīja trīs noraidījumus un uz potenciāli ilgu laiku palika trijatā. Latvijas galvenais treneris Bobs Hārtlijs cīņā sūtīja piecus uzbrucējs, turklāt viens no franču spēlētājiem pazaudēja nūju, un ripa pēc Roberta Bukarta metiena pa pārliktni atleca pie Indraša, kuram atlika tikai no dažiem metriem trāpīt tukšos vārtos (1:1).

Trešdaļas turpinājumā emocijas sita augstu vilni, un pēc vieniem no asumiem, komandām spēlējot četratā pret četri, Latvija pārņēma vadību. Vispirms lieliska iespēja bija viesiem - glāba Merzļikins -, bet jau uzreiz pēc tam sekoja pretuzbrukums divatā pret trim, kurā Daugaviņš meistarīgi izlauzās vārtu priekšā un no tuvas distances panāca 2:1.