Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Oficiāli: NHL nepiedalīsies 2018. gada olimpiskajās spēlēs

© scanpix

Nacionālā hokeja līga oficiāli paziņojusi, ka nepiedalīsies Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Paziņojumā teikts, ka vairāku mēnešu laikā nav izveidojies dialogs un ka Starptautiskā olimpiskā komiteja tikai uzbrukusi, ne piedāvājusi risinājumus.

"Iepriekš skaidri norādījām, ka, lai gan lielākā daļa klubu nevēlējās pārtraukt 2017./2018. gada sezonu, lai daži hokejisti varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs, esam gatavi uzklausīt citas iesaistītās puses - Starptautisko olimpisko komiteju (SOK), Starptautisko hokeja federāciju (IIHF) un Spēlētāju asociāciju (NHLPA)," teikts Nacionālās hokeja līgas publicētajā paziņojumā.

"Ir pagājuši vairāki mēneši, bet nav izveidojies veselīgs dialogs. Tā vietā SOK paziņojusi, ka piedalīšanās 2022. gada olimpiskajās spēlēs tagad ir saistīta ar 2018. gada Dienvidkorejas spēlēm. Tikmēr NHLPA publiski paziņojusi, ka nevēlas iesaistīties diskusijās, kas klubiem piedalīšanos olimpiskajās spēlēs padarītu pievilcīgāku," turpināts paziņojums. Iepriekš tika baumots, ka NHL vēlas piespiest NHLPA parakstīt jaunu sadarbības līgumu ar nosacījumu par piedalīšanos olimpiskajās spēlēs. Pēdējie divi pārrunu periodi par sadarbības līgumu beigušies ar lokautiem.

"Lai izvairītos no baumām un spekulācijām, kas parādījušās pēdējā laikā, vēlamies paziņot, ka 2017./2018. gada sezona tiks aizvadīta bez pārtraukuma, kas paredzēts olimpiskajām spēlēm. Pārrunas ir beigušās."

Iepriekš tika vēstīts, ka IIHF gatava segt spēlētāju ceļošanas un apdrošināšanas izdevumus, kas, pēc prezidenta Renē Fāzela vārdiem, varētu sastādīt septiņus miljonus dolāru. Tomēr NHL klubu īpašnieki vēlējās panākt, lai maciņu atver SOK. Pretī tika likts arguments, ka nebūtu godīgi stimulēt NHL, kamēr citām federācijām un organizācijām labums netiek.

2014. un 2010. gadā olimpiskajās spēlēs uzvarēja Kanādas izlase. 2006. gadā triumfēja Zviedrija. 2002. gadā labākā bija Kanāda, bet 1998. gadā uzvarēja Čehijas valstsvienība. Pirms tam NHL nepiedalījās olimpiskajās spēlēs.

Vašingtonas "Capitals" un Krievijas izlases kapteinis Aleksandrs Ovečkins jau iepriekš paziņoja, ka dosies uz olimpiskajām spēlēm jebkurā gadījumā, un viņu atbalstīja arī kluba īpašnieks Teds Leonsiss. Savukārt Otavas "Senators" īpašnieks Jūdžins Melniks pagājušajā nedēļā norādīja, ka savam kapteinim Ērikam Kārlsonam neļaus doties uz olimpiskajām spēlēm, jo viņš ir zviedrs, tādā veidā nevēloties pastiprināt Kanādas konkurentus.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...